Aitana Bonmatí durant un partit d'aquesta temporada
Aitana Bonmatí durant un partit d'aquesta temporada
futbol

Les claus del canvi d'opinió de la majoria de les blaugranes rebels amb Vilda

Aitana, Mariona i la majoria de "les 15" recapaciten després de comprovar un canvi d'actitud en el seleccionador i la federació

Redacció Esport3Actualitzat

Si el seleccionador Jorge Vilda ho creu convenient, Aitana Bonmatí, Mariona Caldentey, Sandra Paños o Ona Batlle seran a la llista del Mundial de l'estiu que fa pública aquest dilluns. Són quatre de les 15 jugadores que al setembre van reclamar canvis per tornar amb Espanya i que han recapacitat aquest final de temporada. La mallorquina ha estat l'última en reconèixer que està disponible:

El canvi d'opinió s'ha fonamentat en tres claus. En primer lloc, l'evidència que l'estratègia ha estat fallida, un aspecte que amb el temps ha erosionat la unitat del grup. Vilda i la federació espanyola han aguantat el pols de les jugadores rebels. De portes enfora, el seleccionador ha mostrat immobilisme no convocant-les en cap de les concentracions, sempre tenint el ple suport de Rubiales. No obstant això, els darrers temps Aitana i les companyes que han fet el gest d'enviar un correu electrònic per mostrar la seva disponibilitat han comprovat un canvi d'actitud en el madrileny. Han notat un Vilda més proper, empàtic i dialogant.

Aquest gir ha estat crucial perquè les jugadores preferissin traslladar la pressió que intentaven fer des de fora, a dins del combinat. A més, les converses amb Ana Álvarez, directora del futbol femení de l'RFEF, per destensar la corda han servit per detectar l'ànim d'introduir millores i novetats en l'ens federatiu. En definitiva, garanties de canvis en el dia a dia de la seleccio.

ARXIVAT A:
Mundial Femení
Anar al contingut