LA GUIA DIGITAL DEL BARÇAGATE A ESPORT3

Les claus del Barçagate: cronologia i qui és qui del cas que va fer dimitir Bartomeu

Actualitzat

El Barçagate torna a escena aquest dilluns amb les declaracions judicials de l'ex-CEO del Barça Òscar Grau, l'excap dels serveis jurídics Roman Gómez Ponti i l'empresari Carlos Ibáñez, responsable del grup Nicetream. Tots tres estan investigans pel jutjat d'instrucció 13 de Barcelona.    

La magistrada ja va prendre declaració al març a l'expresident Bartomeu i a la seva mà dreta, Jaume Masferrer. Els investigats ja han tingut temps de llegir la causa, és a dir, els indicis que hi ha en contra seu. En això té un pes destacat l'informe intern de Compliance que va fer el mateix FC Barcelona i que ja apuntava al fet que s'havien trossejat factures per evitar que tinguessin un valor superior a 200.000 euros i haguessin de passar uns controls interns més estrictes.  

 

 

La guia de butxaca

Tota aquesta informació del Barçagate pot ser difícil de seguir per a algú no gaire acostumat als processos judicials. Per aquest motiu Esport3 ha creat aquest especial amb tota la informació de context per poder interpretar bé el cas i fer-ne un bon seguiment.  

S'ha creat aquest interactiu web Barçagate, i pretenem que sigui una guia per seguir el procés:  

  • El cas, per situar sobre quin ha estat el punt de partida i quins són els trets generals de la investigació.  
 
  • Els investigats, amb una fitxa detallada de cadascun dels investigats.  
 
  • Les empreses, per conèixer quina la xarxa d'empreses facturaven al club i conèixer el recorregut dels diners que va pagar el Barça.  
 
  • La cronologia, en què recordem els fets més rellevants.
 
ARXIVAT A:
Barçagate
Anar al contingut