Alguns dels jugadors i aspectes que poden ser importants de cara al derbi
Futbol

Les claus del Barça-Espanyol

El Barça i l'Espanyol es veuen les cares aquest dissabte (16.15) al Camp Nou, en la represa de la Lliga. Analitzem com hi arriben els dos equips

Jordi Grau/Oriol VidalActualitzat

La represa de la Lliga després de l'aturada de seleccions arriba amb un plat fort: un sempre atractiu Barça-Espanyol. Els de Rubi intentaran trencar la supremacia blaugrana en els derbis. Hem analitzat quines són les claus i les armes de cada equip per intentar endur-se els 3 punts.

Piqué: partit assenyalat
Un dels seus partits preferits de la temporada, no d'ara, també quan jugava al futbol base. La tensió ambiental l'hi ha fet passar malament a Cornellà, però al Camp Nou ha gaudit de valent dels partits contra l'Espanyol. L'extraordinari moment de forma en què es troba Gerard Piqué, sumat a la motivació extra que tindrà, el converteix en factor clau blaugrana del derbi.

Melendo: el toc de màgia
Per poder somiar, res com la màgia d'Óscar Melendo, periquito des del bressol. La sanció de Sergi Darder garanteix la seva primera titularitat al Camp Nou. Melendo simbolitza el futur de l'Espanyol construït a la Dani Jarque. Té interioritzada la rivalitat des de petit i l'any passat ja va trencar la ratxa de partits sense guanyar el Barça.

Messi-Suárez: l'artilleria, a punt
Messi i Suárez, a punt. El que podien haver estat contratemps en forma de lesió s'han convertit en descans. Ni l'esquinç de Suárez ni les molèsties al pubis de Messi no tenen cap més transcendència i, en canvi, els han servit per descarregar-se de minuts dels partits de seleccions. Valverde no vol donar vida a la Lliga i sortirà amb tota l'artilleria.

Wu Lei: el factor sorpresa
Aquest serà el primer derbi de Wu Lei. El primer partit de l'estrella xinesa contra un gegant i contra Messi. El duel ha aixecat molta expectació al seu país i el millor reforç d'hivern de l'Espanyol l'afronta amb tot el que ha exhibit des de la seva arribada: gosadia, desequilibri i un punt de llibertat tàctica per trobar el Panda i desestabilitzar la pissarra de Valverde. A la Xina no poden esperar més.

El Camp Nou, un fortí
El Barça ha guanyat els 9 últims derbis de Lliga consecutius al Camp Nou. D'aquests 9, 6 han acabat amb golejada, i el Barça només ha encaixat 2 gols. El precedent de la temporada passada es va saldar amb una maneta, amb hat-trick de Messi.

Rubi, contra la història
Rubi pot passar a la història. A la Lliga, l'Espanyol només ha guanyat nou cops a Can Barça; i al Camp Nou, tan sols quatre. De l'últim cop, amb doblet d'Iván de la Peña, ja en fa una dècada. El tècnic de Vilassar vol un punt d'inflexió en aquesta recta final de Lliga i ha tancat tots els entrenaments, un fet inèdit que pot implicar novetats a la pissarra.

ARXIVAT A:
El Derbi
Anar al contingut