Futbol

Les claus de la falta d'alternatives a Florentino en les eleccions a la presidència del Reial Madrid

Des del 2006, els socis del Reial Madrid no han estat citats per elegir president. Els exigents requisits que marquen els estatuts del club han fet impossible la presentació d'una candidatura diferent de la de Florentino Pérez

Redacció Esport3Actualitzat

Cada quatre anys, els quatre clubs de futbol professional que no són una societat anònima esportiva (Barça, Reial Madrid, Athletic i Osasuna) han de renovar la presidència i l'equip directiu. Teòricament, això es fa per mitjà d'un procés electoral que s'acaba refrendant amb els vots dels socis a les urnes. Però en el cas del Reial Madrid, aquest últim pas no s'ha produït des de fa 15 anys, quan va sortir elegit Ramón Calderón.

La llei de l'esport exigeix que el president electe presenti un aval per un import equivalent al 15% del pressupost del club, un requisit que és a l'abast de molt poques persones. En les últimes eleccions a la presidència del Barça, Joan Laporta va haver d'esperar fins a l'últim moment per reunir l'aval amb els 124 milions d'euros necessaris per accedir al càrrec. En el Reial Madrid, aquesta mesura es fa extensiva a tots els precandidats (no només al guanyador).

Un dels que es van quedar pel camí, en l'intent d'accedir a la poltrona madridista, és Eugenio Martínez Bravo. L'any 2009 no va aconseguir la garantia de pagament necessària:

"Que un banc et doni un aval executable per import de 120 milions d'euros és una barrera francament insalvable, tenint en compte que només és per poder ser candidat."

Si les condicions ja eren complicades per intentar ser elegit pels socis, l'any 2012, Florentino Pérez va modificar els estatuts del club i va endurir una mica més els requisits, amb l'exigència d'una antiguitat de 20 anys de soci a aquell que es vulgui presentar com a candidat a la presidència.

Martínez Bravo: "Sumant les dues coses es fa realment complicat presentar una alternativa a Florentino. Té molt poder i  bastanta influència sobre els líders d'opinió i els principals mitjans de comunicació. Ho té tot molt controlat."

Les circumstàncies desencoratgen aquells agosarats que volen llançar-se a l'aventura d'intentar destronar l'actual mandatari madridista. Per això ja no sorprèn que des que va decidir tornar al club, l'any 2009, ningú hagi pogut fer-li ombra. Des d'aquest dimarts, Florentino Pérez ha iniciat un nou mandat a la presidència del Reial Madrid. Però, una vegada més, ho ha fet sense que els socis hagin pogut dir-hi la seva.

ARXIVAT A:
Reial Madrid
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut