Futbol

Les claus de la crisi del Reial Madrid que s'ha emportat per davant Julen Lopetegui

En 14 partits oficials, 10 de Lliga, tres de Champions i la Supercopa d'Europa, el tècnic basc no ha estat capaç de convèncer de la seva proposta

Sebas Guim / MadridActualitzat

Julen Lopetegui sabia perfectament després del partit al Camp Nou que el seu projecte al Reial Madrid estava més que acabat. La seva actitud incòmoda -de no saber quina cara fer- en la roda de premsa posterior, ho diu tot. Ara, fidel al seu discurs surrealista de les últimes setmanes, va fer com si res. Com si no anés amb ell, la cosa.

La reversibilitat de què parla Lopetegui es veurà en el futur. Però qui és el veritable culpable? La part més dèbil sempre és l'entrenador. En 14 partits oficials, 10 de Lliga, tres de Champions i la Supercopa d'Europa, no ha estat capaç de convèncer de la seva proposta. La golejada contra el Sevilla va deixar-lo sense capacitat de reacció. I a partir d'aquest moment, la confiança es va anar reduint. Tot i la lesió de Carvajal, no ha comptat amb Odriozola, que va costar 30 milions. El cas Vinícius també li pesa. A l'equip li falta gol, però continua sense aprofitar el talent del jove brasiler.

Les crítiques també es dirigeixen a la llotja. Va vendre Cristiano, però es va guardar els diners per a l'any que ve. Florentino Pérez, president i director esportiu, ha anat debilitant la plantilla per poder fer front als fitxatges d'Eden Hazard i Neymar. Després de tres lligues de campions consecutives, el president blanc no ha renovat la plantilla. Courtois a banda, el gran reclam ha estat l'arribada d'un Mariano que no s'ha tret l'etiqueta de suplent.

Però ni Florentino ni Lopetegui juguen. Els futbolistes tampoc han estat a l'altura. Gairebé 500 minuts sense marcar cap gol és responsabilitat seva. Aquella sequera, a la qual va posar fi Marcelo, assenyala els pesos pesants de la plantilla, Bale i Benzema, però també homes com Marco Asensio, de qui s'esperava més. En defensa, el baix nivell de Varane i Ramos també ha estat una llosa per a l'equip.

 

ARXIVAT A:
LopeteguiReial Madrid
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut