Joselu, durant l'entrenament de l'Espanyol de dissabte
Joselu, durant l'entrenament de l'Espanyol de dissabte
Espanyol

Les cinc reflexions de l'Espanyol durant l'aturada a la Lliga

Són diverses les assignatures pendents de l'equip blanc-i-blau, que necessita urgentment sumar punts a la Lliga per no complicar-se la vida

AgènciesActualitzat

L'Espanyol va tornar divendres a la feina a la Ciutat Esportiva Dani Jarque, després de diversos dies de descans, amb reflexions i assignatures pendents de cara al reinici de les competicions: el 20 de desembre es mesura a l'Atlético Paso a la Copa i el 31, al Barça a la Lliga. Són cinc els punts on els blanc-i-blaus han de fer especial atenció:

1- Necessitat imperiosa de punts. Els draps calents ja no serveixen. L'Espanyol és setzè a la classificació i està a un punt dels llocs de descens. El seu últim triomf va ser el 16 d'octubre contra el Valladolid (1-0) i des de llavors ha sumat tres punts dels últims quinze possibles a la Lliga.

2- Minipretemporada a Múrcia. La plantilla catalana es concentrarà a Múrcia, on farà una petita pretemporada del 5 al 15 de desembre abans de tornar a la rutina de treball a Sant Adrià. La intenció del club és disputar dos partits amistosos per posar a to l'equip a l'aturada de Lliga pel Mundial.

 

3- Reaccionar en el derbi. L'entrenador, Diego Martínez, va parlar de frustració i de la necessitat d'aixecar-se després de la derrota contra el Vila-real a casa (0-1). Els blanc-i-blaus afronten el repte de recuperar sensacions al derbi del Camp Nou contra el Barcelona: no puntuen al seu estadi des de la temporada 2008-09 (1-2).

4- Mercat d'hivern. Des del club no s'ha parlat directament de fitxatges, però en algunes compareixences públiques el tècnic, Diego Martínez, ha deixat anar l'opció d'apuntalar la plantilla al mercat d'hivern. La planificació a l'estiu no va ser com el cos tècnic ni la direcció esportiva esperaven.

5- El futur del club. Les informacions sobre la possible venda del club a un fons nord-americà sembren dubtes sobre les possibles incorporacions. El president Chen Yansheng, de forma telemàtica, parlarà públicament a la junta d'accionistes del 13 de desembre, en una intervenció en què pot aclarir molts dubtes.

Anar al contingut