Un grup de ciclistes, en el Tour de França 2021 (EFE)
Un grup de ciclistes, en el Tour de França 2021 (EFE)
ciclisme

Les cinc etapes marcades en vermell del Tour de França 2022

Com a gran novetat, les grans etapes de muntanya no cauen en cap de setmana

Redacció Esport3Actualitzat

El divendres 1 de juliol comença una nova edició del Tour de França, la primera de la història que té la sortida a Dinamarca. Tadej Pogacar parteix com a gran favorit per arribar de groc a París per tercera vegada, en tres edicions que ha disputat.

Seran 21 etapes en 24 dies, un més del que és habitual pel trasllat de Dinamarca a França. En qualsevol etapa es pot perdre "la grande boucle", però hi ha alguns dies que estan marcats en vermell per a tots els equips ciclistes. Com a gran novetat, les grans etapes de muntanya no cauen en cap de setmana.

Dimecres 6 de juliol (etapa 5, Lille - Arenberg)

La jornada més temuda per als grans escaladors: torna el pavés al Tour amb un tram de la París-Roubaix. Amb 11 trams en els darrers 75 quilòmetres els grans escaladors hauran d'estar atents per no perdre qualsevol opció a guanyar la cursa. És la gran incògnita de Tadej Pogacar, el jove eslovè no corre en un tram amb aquest tipus de pavés des que és professional.

Perfil etapa 5

Divendres 8 de juliol (Etapa 7, Tomblaine - Planche de les Belles Filles)

Primera etapa de muntanya, allà on Pogacar va guanyar el Tour del 2020 en la crono del penúltim dia. Són 176 quilòmetres amb una pujada final molt dura i amb els darrers 1.000 metres sense asfaltar.

Perfil etapa 7

Dimecres 13 de juliol (Etapa 11, Albertville - Col du Granon)

Tot i que no és gaire llarga (151,7 km), aquesta jornada compta amb colls clàssics dels Alps. Un de segona, un de primera i dos de categoria especial per acabar, el Galibier i el Col du Granon.

Perfil etapa 11

Dijous 14 de juliol (Etapa 12, Briançon - Alpe d'Huez)

El Dia Nacional de França coincideix amb la que hauria de ser la gran etapa d'alta muntanya amb tres ports de categoria especial. 166 quilòmetres que acaben a dalt del mític Alpe d'Huez.

Perfil etapa 12

Dijous 21 de juliol (etapa 18 Lourdes - Hautacam)

Etapa curta de 143 quilòmetres, però és la darrera de muntanya i passa per dos dels grans ports dels Pirineus: Aubisque i Hautacam.

Perfil etapa 18

Dissabte 23 de juliol (etapa 20 Lacapelle Marival - Rocamadour)

Probablement, l'etapa més decisiva d'aquest Tour de França. Torna una contrarrelotge clàssica: plana i llarga. 40 quilòmetres que prometen diferències entre els primers classificats de la general.

Perfil etapa 20

 

ARXIVAT A:
Tour de França
Anar al contingut