Les 5 diferències entre el Barça de Xavi i el de Koeman
Les 5 diferències entre el Barça de Xavi i el de Koeman
Barça

Les cinc diferències entre el Barça de Xavi i el Barça de Koeman

Així ha modificat Xavi Hernández el joc dels blaugranes des de la seva arribada

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça viu una temporada de canvis on ja han passat tres entrenadors diferents per la banqueta del Camp Nou. Amb l'arribada de Xavi Hernández, s'ha mogut el sistema per ajustar-lo a les necessitats de l'equip i, tot i que a les àrees el Barça segueix tenint problemes similars (creació a la part final de camp i solvència defensiva) el Barça de Xavi és tàcticament un equip millor.

El col·laborador del programa "Onze" d'Esport3 Àlex Delmas ha detallat quines creu que són les cinc principals diferències entre el Barça de Xavi i el Barça de Koeman:

  • Sistema:

Mentre Koeman va explorar el 4-3-3, el 4-2-3-1 i el 3-5-2, Xavi sempre ha apostat per sistema amb tres puntes clares (4-3-3 o 3-4-3).

  • Atac posicional:

Amb Koeman, la responsabilitat de l'amplitud era per als laterals, Xavi ha recuperat el futbol dels extrems.

  • Alçada de la defensa:

Molt més amunt. L'alçada mitja de l'equip ha passat dels 50 als 53 metres.

  • Joc exterior i centrades favorables:

Amb Xavi l'equip busca atacar més per les bandes. Ha passat de fer-ho el 60% del temps al 63%. Se centra menys però amb més avantatge per rematar.

  • Entrades de segona línia:

L'amplitud d'extrems dona més espais a la segona línia i, en alguns partits, s'ha aprofitat bé aquest avantatge.

Tot i que els resultats esportius no estan arribant al ritme que potser els seguidors blaugranes desitjarien, sí que hi ha diferents punts de millora a l'equip respecte a mesos enrere, no només a escala tàctica, sinó també per aconseguir que la parròquia blaugrana se senti més il·lusionada amb un futur pròxim.

Anar al contingut