EFE/Alberto Estévez
Espanyol

Les causes del descens a Segona del pitjor Espanyol de la història

Després de quatre entrenadors diferents (David Gallego, Pablo Machín, Abelardo i Rufete) i gairebé 60 milions d'euros en fitxatges, el club blanc-i-blau ha culminat una temporada per oblidar amb només cinc victòries

Oriol VidalActualitzat

La temporada de l'Espanyol ha estat -si es fes un símil literari- la "crònica d'una mort anunciada". La il·lusió per tornar a jugar a Europa -12 anys després- va acabar engolint un projecte al qual es van destinar més diners que mai. Gairebé 60 milions d'euros en fitxatges per a un equip que només ha estat una jornada fora del descens i que ha vist passar 4 entrenadors diferents: David Gallego, Pablo Machín, Abelardo i Rufete.

El pitjor Espanyol de la història explica el cinquè descens blanc-i-blau en 90 anys de lliga. Amb només cinc victòries fins ara. Gairebé tantes com a entrenadors: quatre. Tot un any a la desesperada. I el pitjor: cap dels quatre s'ha escapat de la impotència de no poder reactivar un equip poc competitiu i sense esma tràgicament condemnat pels seus errors.

Un conte gòtic que comença el mateix dia de la classificació europea. L'adeu de Rubi deixa el club amb el pas canviat... I els jugadors, perduts. Puntals com Marc Roca, Darder o Melendo han estat un miratge, i l'Espanyol, sense reforçar-se prou, tot i les vendes d'Hermoso o Borja Iglesias i l'exigència dels partits de Lliga Europa, s'encadena a una dinàmica pèssima. 

Despropòsits en defensa i en atac que han persistit, malgrat els canvis a la banqueta amb l'arribada de Machín per Gallego i l'aposta per un joc més físic poc escaient amb la plantilla i que no ha fet sinó empitjorar el diagnòstic. 

Chen Yansheng ha fulminat pel camí dos directors generals (Òscar Perarnau i Roger Guasch) i 40 milions en reforços al mercat d'hivern. Rufete els inverteix en Raúl de Tomás, Cabrera i Embarba. Però, tot i millorar amb Abelardo, l'Espanyol va seguir esclau de la seva poca fiabilitat abans i després del coronavirus.

L'últim invent, amb Rufete a la banqueta per sorpresa, no ha fet sinó consumar el fiasco. Quatre derrotes en quatre partits. L'esperança s'esgota abans i tot que la calculadora. En resum: un any desolador que només podia tenir un final. I ara, més urgències: recuperar la categoria a la primera oportunitat.

Anar al contingut