"Actius" - Natació

Les àvies de la sincro

El CN Kallípolis té 300 nedadores, una trentena són categoria màster. Fa més de 30 anys que el grup de veteranes entrena regularment. No competeix, però participa, una vegada a l'any, al festival del club, amb la resta d'esportistes de l'entitat.

Mireia VicenteActualitzat

Mantenen l'empenta i la il·lusió del primer dia. Algunes d'aquestes nedadores superen la vuitantena, però això no és impediment per seguir practicant un esport tan complex com la natació artística. Concentració, coordinació, memòria, flexibilitat, resistència... el llistat de qualitats que treballen a cada entrenament és llarg.

Cristina Aguilar, 82 anys, va començar a fer sincro quan en tenia 18. Va deixar d'entrenar en ser mare, però va reprendre l'afició en complir els 40. Porta mitja vida nedant: "Dintre l'aigua no em fa mal res"

Montse Grifoll és la més jove, 61 anys, i la menys experimentada del grup. Es va atrevir a provar-ho, ja de gran, quan acompanyava la seva filla als entrenaments: "És un exercici de supercoordinació. És un repte"

 

 

Per la Francina Barceló, 73 anys, els entrenaments són una rutina reparadora. "Quan surts de la piscina és com si t'haguessin posat 3 en 1"

 

 

Del CN Kallípolis han sortit medallistes olímpiques i mundials; referents de la natació artística, com Anna Tarrés, Gemma Mengual, Andrea Fuentes o Ona Carbonell. Però per Bet Fernàndez, coordinadora del CN Kallípolis, aquest grup és un dels millors èxits del club. A més de fer salut física, en treuen un valuós rendiment social.

Bet Fernández, coordinadora del CN Kallípolis:

"Els hi va molt bé. Comença sent una activitat esportiva, però acaba prevalent la relació social. Quan et fas gran és molt important això".

L'objectiu del club seria que totes les nenes que comencen fent natació artística com a activitat extraescolar, acabin nedant en aquest grup de veteranes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut