Futbol

Les arrels d'Aitana Bonmatí: Sant Pere de Ribes vibra amb la final

Si en una localitat es viurà amb emoció la final de la Lliga de Campions és a Sant Pere de Ribes. Família i amics d'Aitana Bonmatí repassen els obstacles que ha hagut de superar en el camí de convertir-se en una de les millors futbolistes del món

Revolucionària des del naixement. Aitana Bonmatí s'hauria d'haver dit Aitana Conca però tant la seva mare Rosa com el seu pare Vicent volien invertir els cognoms i van topar amb la legislació. Lluitadors de mena van iniciar una espiral de contactes, denúncies i processos que es va allargar un any i mig. Durant els primers 16 mesos l'Aitana es va dir Bonmatí Guidonet, com la seva mare. Fins que van aconseguir canviar el context legal i va passar a portar els cognoms d'ara: Aitanta Bonmatí Conca. D'aquest inconformisme ha mamat una de les millors jugadores del món. En paraules del seu pare:

L'Aitana sempre ha estat molt independent. Amb sis anys ja anava sola a l'escola o a veure el Barça al local del GER.

Vicent Conca, el pare d'Aitana Bonmatí, repassant imatges antigues

Molt més que una entitat cultural

El GER compleix 50 anys dinamitzant Sant Pere de Ribes. En aquesta bonica casa que havia estat propietat d'un indià es troben cinc dels amics de la jugadora. Allà es van conèixer quan tenien 4 anys i no han perdut el contacte.

Ella no es creu res del que li està passant i quan ens ajuntem és com sempre, no ha canviat en cap sentit.

En una tele com la que hi ha actualment, Aitana Bonmatí, sempre enganxada a una pilota, seia a primera fila mirant de no tapar els adults que veien les gestes del Barça de Guardiola.

En Xavier, la Violeta, en Pol, l'Ainara i en Ferran, al GER de Sant Pere de Ribes

L'única nena del CD Ribes

El Rubén Bernardo fa 15 anys que entrena al CD Ribes. L'any 2008 va ser especial perquè el seu fill entrava a l'aleví del club. També ho feia una nena anomenada Aitana que amb mig entrenament en va tenir prou per deixar clar que el futbol era la seva vida.

Era molt superior als companys, se li veien coses que no se'ls hi veien als nois. Tenia molt clar que volia jugar a futbol i jo li deia: "Tranquil·la, que jugaràs al Barça."

L'Aitana, tercera a dalt a l'esquerra, era l'única nena de l'equip

Intel·ligent, curiosa, ambiciosa, perseverant, humil, generosa, madura... Els que la coneixen millor creuen que amb el seu esforç i les seves ganes de millorar aconseguirà tot el que es proposi.

 

ARXIVAT A:
Final Champions femenina Barça - Lió
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut