Imatge de l'equip Sky escometent una crono per equips (@TeamSky)
Ciclisme

L'equip Sky de ciclisme es queda sense patrocinador i pot desaparèixer a finals de l'any 2019

La retirada de l'empresa propietària fa que l'equip anglès que ha guanyat cinc dels sis últims Tours estigui en perill de desaparició

Actualitzat

L'equip Sky, un dels principals equips del pilot ciclista internacional, ha anunciat la seva retirada de la competició un cop s'acabi la temporada que està a punt de començar si no troba nous propietaris. La companyia de comunicacions Sky, que durant 9 anys ha sustentat econòmicament l'equip, deixarà de finançar-lo el 31 de desembre del 2019.

D'aquesta manera, ciclistes com Chris Froome, Geraint Thomas o el català David de la Cruz s'hauran de buscar nou equip si no canvia la situació. La notícia ha arribat quan l'esquadra anglesa està concentrada a Mallorca per preparar la nova temporada.

L'equip Sky es va crear l'any 2009 amb la missió d'aconseguir que un ciclista britànic guanyés el Tour de França, fita no aconseguida fins aleshores. L'objectiu es va assolir amb escreix: Sir Bradley Wiggins va guanyar el Tour l'any 2012, Chris Froome en va conquerir 4 més (2013, 2015, 2016 i 2017), i Geraint Thomas va aconseguir l'última Grande Boucle. A més, Froome va guanyar la Vuelta el 2017 i el Giro aquest any.

 

Anar al contingut