Tenis

L'equip espanyol de la Davis respira més tranquil en veure que Nadal i Verdasco milloren de les seves lesions

L'equip espanyol de la Copa Davis respira una mica més tranquil en veure que Rafa Nadal i Fernando Verdasco milloren de les seves lesions. Aquest dimecres se li faran noves proves a Verdasco per veure si estarà a punt per als dobles, on fa parella amb Feliciano López, que cada dia demostra el seu bon nivell de català. Per la seva banda, Nadal ha assegurat que no està baix d'ànim i sí "feliç" per disputar una nova final.

Actualitzat
Fernando Verdasco ja s'ha entrenat amb Feliciano López, el seu company de dobles. Ha augmentat el nivell d'exigència però sense forçar al màxim, ja que encara no ha superat del tot la lesió a la cama dreta. En canvi, Rafa Nadal ja està en plenitud de facultats després de jugar el Masters.

El número 1 de l'equip espanyol ha negat trobar-se tocat anímicament, tal com va assegurar el seu oncle i entrenador, Toni Nadal, després de l'eliminació en el Masters de Londres, i sí "amb la millor actitud" per ajudar els seus companys a retenir l'enciamera de plata contra la República Txeca. "A Londres la pista no hi va ajudar, però cal ser realista: no vaig jugar al meu millor nivell. El meu oncle té la seva opinió. És evident que és millor no perdre tres partits seguits que perdre'ls, però aquí em veieu entrenar-me i ho estic fent amb actitud màxima, normal d'ànims, feliç per poder jugar la final i amb la intenció de guanyar-la", ha explicat després d'entrenar-se aquest dimarts.

Feliciano López, nascut a Toledo, ha estat el protagonista de la conferència de premsa de l'equip espanyol, ja que ha parlat en català amb gran desimboltura. De fet, va viure tretze anys a Catalunya, i ha estat per això que ha tret importància a la rebuda que tant a ell com a Verdasco podria proporcionar-li el públic barceloní després que tots dos es pronunciessin a favor de Madrid com a seu de la final.

L'opinió del rival

Radek Stepánek, el número 1 txec, s'ha entrenat fent punteria amb el servei, una de les seves millors armes. Ell i Tomas Berdych jugaran tota l'eliminatòria i no tenen cap por d'haver de fer partits maratonians. El número 1 de l'equip txec assegura que es quedaria "gustosament jugant deu hores" si aquest fos el temps necessari per guanyar-li un punt a Espanya a la final de la Copa Davis. "El temps que estiguis en pista no importa, perquè l'únic important és la victòria de l'equip", ha explicat.

El capità de la República Txeca, Jaroslav Navratil, ha dit que "Espanya és favorita. Té el número 2 del món [Nadal], que a més només ha perdut un partit de Davis, però nosaltres tenim Radek i Tomas, que són dos jugadors molt forts", ha destacat.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut