Leo Messi salva l'empat al darrer minut davant del Vila-real en un partit marcat pel desencert (1-1)

El crac argentí ha evitat la derrota del Barça al minut 89 amb un golàs de falta directa

Oriol LlachActualitzat

Leo Messi ha aconseguit un providencial empat al darrer minut davant del Vila-real amb un gol de falta directa espectacular en un partit que els blaugranes han dominat però que no han acabat de saber resoldre en els darrers metres (1-1)

Luis Enrique ha plantejat el difícil partit contra el Vila-real amb canvis a l'onze titular amb la vista posada al compromís de Copa de dimecres davant de l'Athletic Club. Lucas Digne ha sortit des de l'inici en lloc de Jordi Alba, Mascherano ha deixat Umtiti a la banqueta i André Gomes ha completat l'eix del mig del camp al costat de Sergio Busquets i d'Andrés Iniesta.

Els blaugranes han saltat a la gespa del recent batejat Estadi de la Ceràmica amb la màxima concentració, conscients de la dificultat del rival i de la importància de tornar cap a casa amb la victòria a la maleta si no volien deixar escapar la segona posició i mantenir-se a prop del Reial Madrid, però amb aquest empat el Sevilla s'afiança en el segon lloc a la classificació i el Barça, tercer, es posa a sis punts del líder.

El FC Barcelona ha disputat una primera part molt completa, gairebé rodona, molt incisius en atac, controlant la possessió i deixant al Vila-real les poques pilotes al contracop que els han concedit. Tan sols ha faltat culminar però l'eficàcia de Sergio Asenjo a sota dels pals sumada a la manca d'encert han enviat els jugadors cap al vestidor en el descans amb un 0-0 al marcador.

Només començar la represa ha arribat el gol del Vila-real en una pilota perduda fora de l'àrea dels groguets. Pato l'ha recollida i s'ha escapat a la carrera sense que cap dels seus marcadors aconseguís neutralitzar-lo i, quan més amenaçava la porteria blaugrana, ha passat la pilota a Sansone que, amb un xut creuat i ras, ha superat Ter Stegen.

Luis Enrique ha mogut efectius en la recerca de la reacció i ha canviat André Gomes per Denis Suárez i, poc després ha posat més pólvora sacrificant Digne i posant Arda Turan en el seu lloc. Els blaugranes s'han llençat a un atac ferotge a la porteria dels castellonencs.

Leo Messi ha estat murri i ha servit molt ràpid una falta però Neymar ha fet un tímid xut a porteria que Asenjo ha blocat sense problemes. Poc després, jugada al contracop amb el trident a l'esprint però Neymar, Luis Suárez i Messi s'han fet un embolic en les assistències que s'han anat fent entre ells i la pilota ha acabat de nou en mans del porter. Instants després el '10' blaugrana ha estavellat la pilota al pal en l'ocasió més clara del Barça fins el moment. El FC Barcelona es deseperava en un atac tan constant com estèril mentre veien com el rellotge avançava inexorablement.

La cirereta dels despropòsits ha estat quan Bruno des de terra ha tocat la pilota amb la mà a dins de l'àrea del Vila-real però l'arbitre no ha concedit la pena màxima i això ha acabat d'encendre els ànims dels homes de Luis Enrique.

Finalment, al minut 89, ha arribat el tan esperat gol del Barça, Leo Messi ha transformat una falta directa enviant la pilota al fons de la xarxa per l'escaire en un gol espectacular. En els darrers instants el partit s'ha tornat boig, tots dos equips han tingut ocasions per aconseguir una victòria in-extremis, però l'ansietat només ha fet que complicar encara més el joc. Jaume Costa ha acabat expulsat i l'entrenador groguet ha estat amonestat per l'àrbitre.

El Barça se'n torna cap a Barcelona amb l'amarg regust de no haver sabut trobar el camí cap a la victòria encara que l'han tingut en el punt de mira durant els noranta minuts que ha durat el partit.