Barça

Leo Messi rep a Barcelona el guardó de la Bota d'Or

Messi ha rebut aquest dijous a Barcelona el guardó de la Bota d'Or que l'acredita com el màxim golejador de totes les lligues europees. L'argentí va fer 34 gols la temporada passada. Messi comparteix trofeu amb golejadors mítics com Müller, Van Basten o Hugo Sánchez i és el segon jugador que guanya la Bota d'Or vestint la samarreta del Barça. El primer va ser Ronaldo. A Messi l'han acompanyat companys de vestidor com Carles Puyol i el president Sandro Rosell. Tothom, o gairebé tothom, el considera el millor jugador del món. Ara li han donat una bota que diu que també és el millor golejador.

Actualitzat
Lionel Andrés Messi no va ser el màxim golejador del futbol europeu l'any passat. Va ser l'uruguaià Luis Suárez, que amb l'Ajax va marcar 35 gols. Des de la reinstauració de la Bota d'Or l'any 1996, però, l'associació de revistes de futbol europees, que organitza el torneig, aplica un factor de correcció. A Holanda, cada gol val un punt i mig; a la lliga espanyola, una de les millors del continent, val dos. Per això Messi, autor de 34 gols la temporada passada amb el Barça, s'emporta la primera Bota d'Or de la seva carrera. Ha empatat amb Ronaldo en el nombre de punts aconseguits, 68, i només el brasiler Jardel, quan jugava al Porto, va aconseguir la Bota d'Or marcant més gols que Messi.

Gols que valen un grapat de punts

Els gols de Messi, però, no són una simple curiositat estadística, sinó que van tenir el seu pes en la Lliga del Barça la temporada passada. L'argentí va veure porteria en 20 dels 38 partits de Lliga; dinou van ser victòries del Barça, i només un, contra l'Almeria, va ser un empat. Messi va signar, a més, tres "hat-tricks"; contra el Tenerife, el Saragossa i el València. Sumant els dos gols que ha aconseguit aquesta temporada, Leo Messi és a només deu d'arribar al centenar amb el Barça en la Lliga, que són els que compten per a la Bota d'Or. Un trofeu que Messi afegeix als dos de consecutius com a màxim golejador de la Lliga de Campions, les dues últimes temporades.
 
Golejadors que no són davanters centres purs

La Bota d'Or de Messi, a més, sembla il·lustrar una consideració tàctica important. Dels quatre últims guanyadors del trofeu, només un, l'uruguaià Diego Forlán, és un davanter centre pur. Francesco Totti, Cristiano Ronaldo i el mateix jugador argentí reivindiquen el poder dels que, com Messi, entren des de la segona línia o des de la banda.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut