Barça

Leo Messi recorrerà davant del Tribunal Suprem la sentència que el condemna per delicte fiscal

El davanter argentí del FC Barcelona ha estat condemnat, juntament amb el seu pare, a una pena de 21 mesos de presó i a pagar una multa per delicte fiscal. En un comunicat, ha anunciat que recorrerà davant del Suprem.

Actualitzat

Leo Messi i el seu pare Jorge recorreran davant del Tribunal Suprem la sentència que els condemna a 21 anys de presó a cadascú i al pagament, entre tots dos, d'una multa de tres milions i mig d'euros per un delicte de delicte fiscal.

Els advocats dels Messi, Enrique Bacigalupo i Javier Sánchez-Vera, creuen que "gran part dels arguments en els que la sentència centra el debat són precisament els que estem convençuts que han de portar a l'absolució".

Els juristes han recalcat que Leo Messi i el seu pare "eren conscients de les seves obligacions fiscals i precisament per això van acudir a un despatx especialista en tributació d'esportistes" que treballava amb altres futbolistes i amb el FC Barcelona, però "és obvi que el tribunal considera que no van ser ben assessorats".

Altres blaugranes amb problemes fiscals

Javier Mascherano va acceptar al desembre una pena d'un any de presó i 800.000 euros de multa per defraudar 1 milió i mig d'euros en impostos durant els exercicis del 2011 i el 2012. Hisenda ha denunciat Adriano Correia pel mateix concepte i en els mateixos anys. Els exblaugranes Dani Alves i Gabriel Milito apareixen a l'últim llistat de deutors d'aquest ministeri.

Un altre jugador amb problemes fiscals, en aquest cas arran del seu traspàs, és el davanter brasiler Neymar. La junta blaugrana va acceptar un pacte amb la fiscalia que feia recaure les culpes en el club i n'exonerava el president, Josep Maria Bartomeu, i l'anterior, Sandro Rosell.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut