Barça

Leo Messi pot guanyar avui el premi "The Best", atorgat per la FIFA

El davanter argentí, que també pot ser premiat pel millor gol de la temporada passada, concorre amb Van Dijk i Cristiano Ronaldo; Ter Stegen aspira a ser nomenat millor porter i Guardiola, millor entrenador

Actualitzat

Enmig de la mala maror al Barça per la derrota a Granada, aquest vespre Leo Messi pot sumar un guardó individual més a la seva impressionant llista d'èxits. El davanter blaugrana és un dels tres candidats a guanyar el premi "The Best", que atorga la FIFA.  

L'argentí acredita 51 gols en 50 partits, la Lliga guanyada amb el Barça, la Bota d'Or com a màxim golejador de les lligues europees i el tercer lloc amb l'Argentina a la Copa Amèrica. El seu principal concurrent és Virgil van Dijk, patró de la defensa del Liverpool campió d'Europa i recent premi al millor jugador de la UEFA. El vencedor de les dues primeres edicions del premi, Cristiano Ronaldo, apareix aquesta vegada com el tercer en discòrdia. Messi encara no ha guanyat mai el premi The Best, que va per la quarta edició. Va fer dos segons llocs en les dues edicions guanyades pel portuguès i en la passada, que es va adjudicar Luka Modric, ni tan sols apareixia en la terna de finalistes.

També opta al millor gol

El de millor jugador no és l'únic premi al qual aspira Messi en la gala que se celebrarà aquest vespre a la Scala de Milà. El capità del Barça també opta al premi al millor gol de la temporada pel que va obtenir davant el Betis amb una vaselina perfecta.

Messi no és l'únic blaugrana que opta a premis i viatjarà a Milà amb una reduïda expedició del club on també hi seran Marc-André Ter Stegen, candidat a millor porter de la temporada passada juntament amb els brasilers Alisson (Liverpool) i Ederson (Manchester City); i Frenkie de Jong, que té opcions d'entrar en el millor equip de l'any per la seva gran temporada amb l'Ajax.

Guardiola opta al títol de millor entrenador

A l'expedició no hi serà Ernesto Valverde, que no ha estat inclòs en el llistat de tècnics finalistes. Sí que hi ha estat inclòs, en canvi, Pep Guardiola. El tècnic català del Manchester City concorre amb dos entrenadors més de la Premier League: Jurgen Klopp, favorit per haver aconseguit la Champions amb el Liverpool, i Mauricio Pochettino, que va portar el Tottenham a la final europea.  

En els premis femenins ni rastre de representants d'equips catalans, tot i el bon paper del Barça, que va arribar a la final de la Champions per primera vegada en la seva història. La gran triomfadora és la selecció d'Estats Units, campiona Mundial, que col·loca dues jugadores -Alex Morgan i Megan Rapinoe- i l'entrenadora, Jill Ellis, entre les aspirants.  

 

Els finalistes:

Millor jugador
Lionel Messi (Barcelona)
Virgil Van Dijk (Liverpool)
Cristiano Ronaldo (Juventus)

Millor jugadora
Alex Morgan (Orlando Pride)
Megan Rapinoe (Reign)
Lucy Bronze (Olympique Lyon)

Millor entrenador equip masculí
Jurgen Klopp (Liverpool)
Josep Guardiola (Manchester City)
Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspurs)

Millor entrenador/a equip femení
Jill Ellis (Estats Units)
Phil Neville (Anglaterra)
Sarina Wiegman (Holanda)

Millor porter
Alisson Becker (Liverpool)
Ederson Moraes (Manchester City)
Marc-André Ter Stegen (Barcelona)

Millor portera
Christiana Endler (París Saint-Germain)
Hedvig Lindahl (Chelsea/Wolfsburg)
Sari van Veenendaal (Arsenal/Atlètic de Madrid)

Premi Puskas al millor gol
Lionel Messi
Juan Fernando Quintero
Dániel Zsóri

Millor afició
Silvia Grecco (Brasil)
Justo Sánchez (Uruguai)
Seguidors afició holandesa al Mundial femení

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut