Leo Messi i Alfredo Di Stéfano
Leo Messi i Alfredo Di Stéfano
Futbol

Leo Messi i Alfredo Di Stéfano, els millors futbolistes argentins que han passat per la Lliga Espanyola de Futbol

Els dos futbolistes lideren un rànquing del Centre d'Investigacions d'Història i Estadística del Futbol Espanyol. Entre els seus compatriotes, Messi també és qui ha fet més gols.

Actualitzat

Leo Messi i Alfredo Di Stéfano són els millors jugadors argentins que han passat per la Lliga Espanyola de Futbol, segons afirma un estudi del Centre d'Investigacions d'Història i Estadística del Futbol Espanyol. Aquest mateix treball també situa l'Argentina com el país que ha aportat més futbolistes estrangers a aquesta lliga, 814, gairebé el doble que el segon, el Brasil, amb 424.

La investigació de José Antonio Ortega situa com a millor tercer argentí José Eulogio Gárate. El seu, però, és un cas excepcional. Va néixer a l'Argentina, però es va traslladar a Espanya quan encara era un nen i no va jugar mai al seu país de naixement. Completen el Top 10 Rubén Cano, Jorge Valdano, Mario Kempes, José Carlos Diéguez, Carlos Fenoy, Leo Franco, José María Sánchez Lage i Enzo Ferrero.

El criteri per establir aquesta classificació es basa en el nombre de temporades i partits jugats per cada futbolista, les vegades que ho ha fet com a titular, els gols marcats i les vegades que ha estat expulsat. Això explica l'absència en els primers llocs de la llista de Diego Armando Maradona. La seva qualitat era indiscutible, però només va estar dues temporades en el FC Barcelona i una altra en el Sevilla

De tots els argentins que han passat per Espanya, el blaugrana és el que ha fet més gols, 312 en 306 partits de Lliga. Di Stéfano el segueix, amb 228 gols en 329 partits, repartits entre el Reial Madrid i l'RCD Espanyol. L'altre que supera la xifra de cent gols és Mario Kempes, amb 126 en 218 partits disputats amb el València i l'Hèrcules.

Es dóna la casualitat que només Madrid, Biscaia i Barcelona han aportat més jugadors a la Lliga que el país sud-americà. Per clubs, l'Atlètic de Madrid és el que ha fitxat més argentins a la seva història (49), seguit pel Mallorca (47) i el Múrcia (46). El que menys, i no podia ser cap altre, l'Athletic de Bilbao (0).

Anar al contingut