Futbol

Leo Messi: "El Barça m'ho ha donat tot; m'hi quedaré mentre em vulguin"

El crac argentí repassa aspectes de la seva carrera en una entrevista amb motiu de la Copa Amèrica. A més de lloar el Barça, Leo diu que "no hi ha rivalitat amb Cristiano Ronaldo; és un invent de la premsa".

Leo Messi prepara la Copa Amèrica amb la selecció argentina (Reuters)

Leo Messi ha concedit una entrevista al portal Shortlist amb motiu de la seva imminent participació a la Copa Amèrica. El crac argentí, però, ha tocat altres aspectes. Aquí us oferim un resum de les qüestions relacionades amb el Barça.
 
Diferències entre Champions i Copa Amèrica:  Com a jugador, sempre vols jugar grans competicions, no és qüestió de comparar-les. L'objectiu al Barça és guanyar totes les competicions que jugues, i per Argentina és el mateix.
 
Aixecar una copa del món: és l'objectiu més gran en la carrera d'un futbolista. I és un somni que encara mantinc. Alguns dels meus companys al Barça l'han guanyat i m'agradaria saber què se sent al guanyar un mundial.
 
La derrota a la final del mundial: Tires endavant després de perdre una final d'un mundial, però tots els jugadors lamenten aquell moment per sempre. Penses constantment en les ocasions que has tingut i no han entrat. Després del partit, no em podia consolar.

Com t'entrenes per a algunes jugades? La meva manera de jugar té molt a veure amb el que fem al Barça. Juguem com juguem perquè als que vam créixer a la Masia ens van ensenyar la filosofia del Barça des del primer dia.

 
Ronaldinho: Quan vaig arribar al vestidor del Barça amb 16 anys, Ronaldinho era el millor jugador del món i em va ajudar. És un gran jugador però també és un gran tipus. Per la manera com jugava, l'afició del Barça es va enamorar a l'instant d'ell.
 
Ratxes sense gols: Sempre vols marcar, però marcar no és el que importa. Si mires a Luis Suárez en els primers partits amb nosaltres, no marcava però feia molta feina per l'equip i la seva aportació era molt valuosa. Ara marca gols a cabassos. Mentre jo vagi jugant bé per l'equip i els resultats arribin, la resta és secundària.
 
La relació amb els companys: Els jugadors al Barça estem molt units i els companys sempre em feliciten quan em surt un bon partit, però jo no podria jugar bé si no fos per ells.
 
Rivalitat amb Cristiano Ronaldo: Entre Cristiano Ronaldo i jo no hi ha rivalitat. És un invent dels periodistes. Tots dos ho volem fer el millor possible per als nostres equips.
 
Et sap greu no haver jugat a la Primera argentina?  El Barça m'ho ha donat tot. Em va donar una oportunitat quan cap altre equip no m'hauria donat. No tinc cap ganes de jugar en cap altre equip. Em quedaré aquí mentre em vulguin.
 
 

NOTÍCIES RELACIONADES