Derbi

Leo Messi decanta un derbi ensopit (2-0) i suma el seu 30è gol a la Lliga

Messi suma 30 gols a la Lliga i el conjunt de Valverde guanya per desena vegada consecutiva un derbi

Jordi GrauActualitzat

El FC Barcelona ha guanyat l'RCD Espanyol al Camp Nou (2-0) i s'ha apuntat tres punts més, fonamentals per sentenciar el títol de Lliga.

Ernesto Valverde no ha volgut mirar més enllà i ha sortit amb tota l'artilleria, Messi inclòs. Rubi ha respost canviant de sistema, tapant-se més que mai, amb cinc defenses i només Borja Iglesias de davanter. Tants jugadors ha situat per darrere la pilota l'Espanyol que el Barça en estàtic ha estat pràcticament incapaç de generar perill tot i monopolitzar la possessió.

El mínim desequilibri ha vingut en algun contraatac o en algun xut des de fora de l'àrea i amb el 0-0 s'ha arribat al descans. Només començar la segona meitat, Melendo a la mitja volta ha fet la primera rematada a porteria dels blanc-i-blaus.

A falta de mitja hora Valverde ha donat entrada a Sergi Roberto i Malcom, i només entrar el brasiler ha fet que Diego López es lluís amb una centrada xut que ha acabat a córner. Rubi, per la banda perica, ha fet entrar Wu Lei i Sergio García per donar oxigen a l'atac espanyolista.

Com ja va passar a Cornellà el derbi l'ha començat a decidir Messi de falta directa. L'argentí ha xutat molt fluix des de la frontal i Víctor Sánchez, amb l'ànim de rebutjar, s'ha acabat fent el gol en pròpia porteria en el minut 70 (1-0).

Amb el marcador en contra els de Rubi han fet un pas endavant. Una bona jugada de Sergio Garcia no l'ha pogut rematar a boca de gol Wu Lei per culpa d'una gran intervenció defensiva de Lenglet. Amb l'Espanyol abocat a l'atac el Barça ha sentenciat en un contraatac conduït per Malcom i materialitzat per Messi, que ja suma 30 gols a la Lliga (2-0).

Tres punts més per al Barça, que ha guanyat consecutivament els últims 10 derbis de Lliga al Camp Nou.