Carlos Loureiro dimiteix per desigualtat al Liceo femení (Víctor Echave)
Hoquei Patins

L'entrenador del Liceo femení dimiteix per discriminació

Carlos Loureiro diu prou després de suportar algunes decisions injustes per part de la directiva del club gallec

Redacció Esport3Actualitzat

"De vols, res. Es viatja en furgoneta". Així de contundent va ser la resposta d'un directiu del Liceo a l'entrenador de l'equip femení, Carlos Loureiro, després del partit contra el Bigues i Riells. Les gallegues acabaven de guanyar 5-1 davant les catalanes, i la setmana següent havien de viatjar a Catalunya per disputar una nova jornada de l'OK Lliga, però Loureiro es va assabentar de la pitjor manera que viatjarien per carretera. La irònica intervenció del directiu, acompanyada per unes rialles, va indignar el vestidor de l'equip, i aquest les va manar a callar immediatament.

Aquest no ha estat l'únic episodi discriminatori que ha patit el Liceo femení, motiu pel qual Carlos Loureiro ha decidit deixar el càrrec d'entrenador. El club gallec, lluny d'assumir cap responsabilitat, va argumentar la sortida del tècnic afirmant que "no va acceptar les condicions de treball ofertes".

Loureiro i diversos membres del cos tècnic i de la plantilla porten mesos sense cobrar, tot i que aquesta situació no passa al quadre masculí. A més a més, segons apunta "La Voz de Galicia", l'equip va trigar més d'un mes a tenir un vestidor on poder-se canviar després dels entrenaments, tot i que l'equip masculí en disposa d'un en exclusivitat.

El mateix mitjà gallec informa que el portaveu del Liceo, Antón Baldomir, ha destacat que la diferència de tracte no té a veure amb el sexe dels equips.

"La situació del club a nivell econòmica és la que és. Hem de repartir els escasos recursos que tenim i ho fem de la forma que entenem que és la millor. No és un menyspreu cap a elles, sinó que els nois són el primer equip, l'emblema de la ciutat i per això van en avió."

 

Anar al contingut