Albert Gea / Reuters
Barça

L'entrenador del Barça, Quique Setién, serà cessat si aquesta setmana diu adeu a la Lliga

El tècnic del filial, García Pimienta, que està a punt de renovar, es faria càrrec de l'equip pensant en la fase final de la Champions

Jordi GrauActualitzat

Els blaugranes han perdut el liderat, amb dos empats i una victòria en les tres últimes jornades. I ho han fet amb un joc irregular i poc convincent. Un panorama que retrata la figura de Quique Setién. El club ha pres mesures i ha decidit donar-li de marge els dos pròxims partits. Si el Barça no passa els exàmens de l'Atlètic de Madrid i el Vila-real, Garcia Pimienta, el tècnic del filial, agafarà el relleu d'un Setién que, malgrat tot, diu que se sent amb forces: "Em sento igual de fort que el primer dia i m'hi sentiré fins a l'últim."

Alguns mitjans relaten tensió al vestidor després de l'empat de Vigo. Ni Setién ni ningú pot discutir les imatges damunt la gespa. Una càmera de Gol TV va captar desaires evidents de Messi i Rakitic a Eder Sarabia durant la pausa d'hidratació. Tot això amb Setién sempre en segon terme.

El tècnic cantàbric ha volgut treure importància a l'assumpte.

"La relació que tenim amb ells és bona. És veritat que hi ha moments puntuals en què algú no pot estar d'acord, però jo no percebo cap problema."

Arthur tampoc va encaixar bé el canvi en el 85. Un somriure irònic el delata. El Barça està patint i tot és broma amb els companys de banqueta. Contra l'Ahtletic Club el brasiler ja es va mostrar insolent amb el segon entrenador. La pèrdua d'autoritat és una evidència i, com sempre en el futbol, els resultats dictaran sentència. Si aquesta setmana el Barça diu adeu a la Lliga en els partits contra l'Atlètic de Madrid i el Vila-real, Setién serà cessat.

El recanvi és a casa i es diu Francesc Xavier García Pimienta. Curiosament, el tècnic del filial és a poques hores de signar la renovació per un any més, i un altre d'opcional, i tindria un mes per gestionar, amb mà esquerra, la fase final de la Champions. Setién afronta la setmana més dura i demana l'ajuda i la implicació dels jugadors.

Reunió de la cúpula esportiva a casa de Setién

Segons ha avançat RAC1, aquest dilluns a la tarda el president, Josep Maria Bartomeu, el director executiu Òscar Grau, el vicepresident esportiu, Javier Bordas, i el secretari tècnic, Éric Abidal, han estat al domicili particular de Quique Setién per valorar l'actual situació de l'equip. Segons el club blaugrana, en aquesta reunió, la cúpula esportiva ha donat ànims al tècnic i li ha traslladat el seu suport després dels incidents al vestidor, però també reconeixen que el futur immediat de Setién dependrà dels resultats d'aquesta setmana.

ARXIVAT A:
Quique Setién
Anar al contingut