Ferrari tornarà al WEC a partir del 2023
Automobilisme

L'entrada de Ferrari en el WEC pot beneficiar els pilots catalans

Francesc RosésActualitzat

Ferrari ha anunciat que tornarà a la màxima competició d'automòbils amb rodes cobertes, al decidir participar en el mundial de cotxes de Sport, conegut com WEC, a partir de la temporada del 2023. És la competició que compta amb curses com les 24 Hores de Le Mans, els 1.000 quilòmetres de Spa Francorchamps i de Silverstone, en què Ferrari va estar competint fins a l'any 1973, paral·lelament a la seva participació en el Mundial de Fórmula 1, i amb pilots que alternaven les dues categories. La darrera vegada que Ferrari va competir oficialment en categories de cotxes Sport va ser a mitjans dels anys 90 quan va participar en el Campionat IMSA dels Estats Units, que va guanyar precisament amb el pilot català Fermí Vélez.

La participació de la marca de Maranello en una competició de cotxes Sport, en què són necessaris tres pilots per cotxe en les curses de llarga durada, podria donar una bona oportunitat a un altre pilot català, Miquel Molina, que actualment participa en proves del WEC al volant de cotxes semioficials de Ferrari en la categoria GTE.

La marca italiana ja ha dissenyat un cotxe especial per a aquesta categoria en què competeixen altres constructors, com Toyota i Peugeot de manera oficial. El president de Ferrari, John Elkann, ha explicat que la seva marca ha pres la decisió després de molts dies d'estudis i anàlisi, per poder competir amb uns cotxes dels quals es pugui treure avantatges per als models de sèrie de la marca.