Imatge virtual de com serà el nou Spotify Camp Nou.
Imatge virtual de com serà el nou Spotify Camp Nou.
Barça

L'empresa turca Limak Construction, l'encarregada de remodelar el Camp Nou

Les obres començaran el mes de juny quan acabi la competició i tindran un cost màxim de 900 milions. La companyia té l'experiència d'haver construït l'estadi de Mersin

Redacció Esport3Actualitzat

Ja hi ha empresa per remodelar el Camp Nou. Després de la Junta Directiva del FC Barcelona celebrada aquest dilluns s'ha decidit adjudicar la remodelació de l'Spotify Camp Nou la companyia turca Limak Construction. La decisió de la Junta ha estat per unanimitat. Les obres començarien el proper mes de juny, just quan acabi la competició esportiva del primer equip.

L'encàrrec que assumeix aquesta empresa fundada el 1976 es limita a la reforma i ampliació de l'estadi, i queda al marge de la resta d'operacions de l'Espai Barça.

Expèriencia en un estadi de mitjana capacitat

Limak Construction està especialitzada en la construcció de superinfraestructures i compta amb experiència en aeroports, carreteres, centrals hidroelèctiques o complexos hotelers. Pel que fa a estadis, ha posat el seu segell al Mersin Arena, seu dels Jocs del Mediterrani 2013, amb capacitat per a uns 25.000 espectadors. Compta amb experiència en 12 països, com Kuwait, el Pakistan, Qatar o Rússia, a banda de Turquia.  

L'estadi de Mersin, ciutat costanera de Turquia

"És la constructora de l'aeroport més important del món"

La vicepresidenta institucional i portaveu del FC Barcelona, Elena Fort, ha donat tots els detalls de l'elecció, inclòs el cost de l'operació, en una roda de premsa en què ha recordat els terminis de la remodelació: les obres arrencaran el juny d'aquest any, abans del 125è aniversari, i s'executaran sota la premissa que només s'estigui una temporada sense jugar a l'Spotify Camp Nou.

"Limak és la constructora de l'aeroport més important del món, una referència mundial en infraestructures i obres civils. La remodelació de l'estadi ha de ser una obra finançable. I hem anat als mercats financers, que tenen unes regles. Ha de tenir un preu màxim garantit. La constructora garanteix que mai se sobrepassaran els 900 milions."

El desembre de 2021 els socis i sòcies del Barça van ratificar el finançament de l'Espai Barça amb un crèdit d'un màxim de 1.500 milions d'euros per fer-lo realitat. Sobre la modernització de l'entorn i l'adjudicació del Nou Palau, la portaveu ha reconegut que segueixen buscant l'empresa que l'assumirà:

"Limak serà només per a la reforma de l'edifici Spotify camp Nou. Quan anem a fitxar jugadores no anunciem que no fitxem. Farem el mateix amb empreses finalistes. El Barça està treballant molt dur amb aquest Nou Palau, però no està adjudicat."

Qüestionada per l'experiència de la companyia en la construcció d'estadis, limitada al Mersin Arena turc, Fort ha reconegut que no ha estat un aspecte que s'hagi tingut en compte atès el seu prestigi a nivell global. Més enllà de l'estadi, la vicepresidenta ha recordat que la data en què ha de quedar enllestit tot l'Espai Barça és el juliol del 2026.

Unes obres de l'Espai Barça amb nova direcció, i catalana

El macroprojecte de remodelació de l'estadi culer i els seus entorns, l'anomenat Espai Barça, comptarà amb la direcció d'obra de les empreses catalanes Enginyeria i Arquitectura Torrella, amb seu a Terrassa i enfocada gairebé exclusivament a la construcció de naus industrials, i Ingenieros JG. 

L'estiu passat aquesta UTE (Unió Temporals d'Empreses) va agafar el relleu de l'empresa guanyadora del concurs internacionalNikken Sekkei, junt amb IDOM i b720 Fermín Vázquez Arquitectos, després que el Barça va deixar expirar el vincle que els lligava al projecte. Com ja es va dir, en cap cas la nova designació implicarà que s'hagi de refer el disseny original de l'estudi japonès, que ja està totalment definit.

Anar al contingut