Atletisme

Lemaitre es corona com el rei dels Europeus amb la tercera medalla d'or en la final del relleu 4x100

Cristophe Lemaitre s'ha coronat aquest diumenge com el rei indiscutible dels Europeus d'atletisme de Barcelona. Després de guanyar les finals dels 100 i 200 metres, el jove velocista francès ha aconseguit la seva tercera medalla d'or en la prova del relleu 4x100 i s'ha convertit en el primer atleta de la història que ho aconsegueix. Formant equip amb Jimmy Vicaut, Pierre Pessoneaux i Martial Mbandjock, França s'ha imposat amb un temps de 38,11 segons per davant d'Itàlia i Alemanya, que han completat el podi final. Per la seva banda, el l'equip espanyol ha fallat en la penúltima entrega i no ha pogut creuar la línia d'arribada.

Actualitzat
El francès Cristoph Lemaitre ha confirmat el seu paper de gran estrella dels Europeus d'atletisme que es fan a Barcelona. El velocista tornarà a casa amb tres medalles d'or després d'haver guanyat el títol en el relleu 4x100. L'equip francès -que completaven Jimmy Vicaut, Pierre Pessoneuaux i Martial Mbandjock- ha marcat un temps de 38 segons i 11 centèsimes en un cursa on la plata ha estat per a Itàlia i el bronze per a Alemanya. El quartet espanyol no ha pogut acabar la cursa perquè ha fallat en el traspàs del testimoni en el penúltim relleu.

Pel que fa al relleu curt femení, el triomf ha estat per l'equip d'Ucraïna, que s'ha imposat amb un temps de 42 segons i 29 centèsimes. El segon lloc ha estat per a França i el tercer per a Polònia. L'equip espanyol ha acabat sisè, amb una marca de 43 segons i 45 centèsimes.

Lemaitre fa història

Barcelona i Lemaitre. El Campionat d'Europa 2010 i el seu "petit prince" perquè ha escrit un conte fantàstic a la muntanya màgica, "Un nen als jocs europeus". Corre de manera natural, no està gaire musculat, de fet, no sembla un velocista professional, té la ingenuïtat del "rookie". Les seves sortides no són bones, té problemes en el revolt dels 200... aspectes tècnics que ha de treballar per presentar-se en futures batalles internacionals.

Té un talent poc comú i no coneix el seu límit. Ha fet set esprints curts en cinc dies amb una gambada d'impressió. Està esgotat. A diferència dels 100, on va saber inmediatament que havia superat els rivals, en el 200 va haver d'esperar que el videomarcador li concedís el segon or. El seu mínim era aconseguir una medalla. Des de l'italià Pietro Mennea fa 32 anys cap atleta blanc havia fet el doblet individual. Lemaitre ha superat els pronòstics i ha sumat un altre or, que li feia molta il·lusió, el 4x100, perquè és l'abanderat d'un atletisme francès que ha recuperat l'orgull de la República després del fiasco dels "bleus" a la Copa del Món de futbol.

Mai en la història dels Europeus d'atletisme un atleta s'havia penjat tres ors. Lemaitre agafa el relleu d'Usain Bolt, que ho va aconseguir als Jocs de Pequín. El jamaicà considera que el francès ja és un dels grans. Fins quan el veurà pel mirall?
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut