L'Eintracht trenca una sequera de 42 anys sense cap títol continental
L'Eintracht trenca una sequera de 42 anys sense cap títol continental (Reuters)
Lliga Europa

L'Eintracht de Frankfurt es proclama campió de l'Europa League

L'equip alemany supera el Glasgow Rangers als penals i aixeca la seva primera Lliga Europa, després d'una sequera de 42 anys sense cap títol continental

Miquel RibasActualitzat

L'Eintracht Frankfurt ha derrotat al Rangers de Glasgow a la pròrroga i ha posat fi a 42 anys de sequera a Europa. El seu últim títol continental es remuntava a la Copa de la UEFA del 1980, l'actual Lliga Europa. La final s'ha jugat a l'estadi Ramón Sánchez Pizjuán de Sevilla, camp que el president del conjunt alemany ha criticat durament a la prèvia del partit.

La primera part ha estat de domini alemany amb alguna tímida alternativa en atac dels escocesos, però el marcador no s'ha mogut. En el minut 57, errada en defensa de l'Eintracht amb caiguda de Tuta, que es lesiona, i Aribo aprofita per definir el seu xut davant la sortida de Trapp.

A partir d'aquí l'equip alemany es llença sobre la porteria del Rangers. La primera oportunitat l'ha tingut Kamada, però el japonès no ha sabut culminar l'ocasió i ha enviat alta la vaselina. Tot seguit, en el minut 69 de joc, una centrada de Kostic ha acabat en gol gràcies a un desajust del centrals del Rangers que ha sabut aprofitar un oportunista Borré per fer l'empat. 

L'equilibri en el joc ha continuat i s'ha arribat al final dels temps reglamentari en empat a 1. En el tram final de la pròrroga, el Rangers hauria pogut sentenciar, però el porter Kevin Trapp ha salvat el seu equip amb una aturada antològica després d'una rematada a boca de canó de Roofe.

En la tanda de penals, Ramsey, jugador del Rangers, ha fallat el quart llançament, mentre que l'Eintracht Frankfurt no ha perdonat i ha anotat tots els llançaments. El colombià Rafael Santos Borré ha fet el cinquè per a l'equip alemany i ha fet embogir els seguidors alemanys.

Anar al contingut