Espanyol

L'"efecte Caparrós" talla la ratxa de l'Espanyol, que perd a l'RCDE Stadium davant el Sevilla (0-1)

Un absurd penal d'Hermoso permet a Ben Yedder trencar un partit de poca clarividència local

Oriol VidalActualitzat

A nou punts d'Europa i a nou punts de l'Espanyol. Els de Rubi han quedat en terra de ningú després d'una tarda decebedora on no han sabut explotar la crisi del Sevilla després de caure amb estrèpit a la Lliga Europa. Els periquitos hi han posat més cor que encert i han caigut castigats per un penal absurd d'Hermoso al segon temps. Desil·lusió just abans de la parada a la Lliga. L''efecte Caparrós' s'ha imposat a l'RCDE Stadium.

La suplència de Melendo i la lesió del porter Vaclík a l'escalfament han animat les tertúlies prèvies al duel, que ha començat amb domini andalús: Banega ha provat Diego López als dos minuts. Però Marc Roca ha començat a rutllar i també ho ha fet l'Espanyol: als deu minuts, una llarguíssima possessió encetada amb una sotana de Darder l'ha culminada el balear amb un xut que ha fregat el travesser. Els de Rubi, esperonats pels retorns de Dídac, el mateix Darder i Borja Iglesias, han mirat d'explotar les baixes de Kjaer i Sarabia. Però als periquitos els ha faltar trobar les bandes, amb Hernán i Wu Lei Han exigits en tasques defensives, i el Sevilla ha mirat d'explotar la contra. Superat el quart d'hora, Navas n'ha culminat una xutant a l'exterior de la xarxa. Més aprop del gol ha estat Banega, amb un tret creuat que ha fregat el pal en ple minut 21. Com ja és tradició en els duels entre Espanyol i Sevilla, no ha faltat l'agermanament amb el record a Puerta i Jarque.

Amb Hermoso i Naldo providencials a l'àrea petita, l'Espanyol s'ha anat salvant de l'ofec andalús via Quincy Promes. Wu Lei ha ofert entre el minut 32 i el 35 un parèntesi al domini dels de Caparrós: primer rematant massa alt una assistència amb el cap de Dídac i després a punt d'arribar a una passada interior d'Hernán Pérez. Però l'opció més clara abans del descans ha estat de Ben Yeder, que ha firmat un gran eslàlom internant-se a l'àrea abans de creuar de nou massa la pilota. Ha rebufat la parròquia de l'RCDE Stadium, avui amb 20.219 espectadors.

Als pocs minuts de la represa ja s'ha comprovat un pas endavant de l'Espanyol, més fort en la pressió. Una acció d'estratègia entre Granero i Darder l'ha rematada Hermoso buscant Hernán al segon pal, que no hi arribat. Però en la jugada següent, en el minut 52, cop sevillista: un precipitat Hemoso ha comès un clar penal sobre André Silva, l'àrbitre Cuadra Hernández no ha dubtat i Ben Yedder ha ajustat el llançament molt bé al pal, tot i l'estirada de Diego López. El gol ha estabornit l'Espanyol i Rubi ha donat entrada a Melendo per Granero a falta de mitja hora. En la primera aparició, el petitó del Besòs ha forçat una groga per a Wöber i l'Espanyol ha començat a carburar. En el 67, una passada interior de Borja l'ha desaprofitada Hernán davant la sortida de Juan Soriano. En el 68, moment Wu Lei: túnel de crac a Carriço i xut sorprenent al primer pal que ha refusat Soriano. En el 71, torn per al Chuky Ferreyra, que ha entrat per Hernán. I en el 77, Darder ha xutat molt desviat des de la frontal.

El temps s'ha anat esgotant i el Sevilla ha vist pròxim un triomf fora de casa que se li resistia des del 29 de setembre, amb un 1-3 a Ipurúa. Naldo li ha pispat a Munir una rematada letal en el minut 80. Però en cap cas s'ha vist que l'Espanyol pogués explotar una superioritat física respecte als visitants, tot i la pròrroga fatídica que els andalusos van disputar a Praga. L'entrada de Puado per Naldo, arriscant-ho tot, ja no ha canviat el panorama.

Al final del partit, tangana inclosa. L'àrbitre ha expulsat Juan Soriano, que ha vist la segona groga amb el partit ja finalitzat. Soriano s'ha posat la mà a l'orella recriminant alguna cosa a la grada, i Darder se li ha encarat i ha topat amb ell. Darder també ha vist la segona targeta groga i no podrà jugar contra el FC Barcelona.