F1

Leclerc sortirà primer a França

La dotzena cursa de l'any, que es disputarà aquest diumenge, està prevista a 53 voltes per completar un recorregut de 309,6 km

El monegasc Charles Leclerc (Ferrari) ha obtingut la pole position per a aquest diumenge al Gran Premi de França, el dotzè del Mundial de Fórmula 1, que es disputa al circuit Paul Ricard de Le Castellet.

Leclerc, de 24 anys, ha firmat la setzena pole a l'F1 -la setena de la temporada- en cobrir els 5.842 metres de la calorosa pista gal·la en un minut, 30 segons i 872 mil·lèsimes, 304 menys que el neerlandès Max Verstappen (Red Bull), líder del Mundial i amb 38 punts més que el monegasc.

Leclerc sortirà primer a França
Leclerc signa la 'pole' a França (REUTERS)

Des de la segona fila sortiran Checo Pérez, que s'ha quedat a 463 mil·lèsimes de Leclerc, i el sèptuple campió mundial anglès Lewis Hamilton (Mercedes), que ha acabat quart la qualificació.

La tercera fila serà totalment anglesa: Lando Norris (McLaren) arrencarà cinquè, al costat de George Russell (Mercedes). El doble campió mundial asturià Fernando Alonso, que el 2005 va aconseguir una de les seves 32 victòries a l'F1 a França, sortirà setè, al costat del japonès Yuki Tsunoda (Alpha Tauri), que ha acabat vuitè la cronometrada oficial.

El madrileny Carlos Sainz (Ferrari) sortirà des del fons de la graella, fet que no li ha impedit exercir un paper decisiu a la pole del seu company monegasc, a qui ha servit dos importants rebufs en la decisiva tercera ronda de la qualificació (Q3).

 

Anar al contingut