L'AXA Barça perd amb el Panathinaikos (76-66) a l'Eurolliga i ja l'espera el Madrid

L'AXA Barça no ha pogut a la pista dels vigents campions de l'Eurolliga. Els blaugranes han perdut a la pista del Panathinaikos (76-66), en la quarta jornada de la màxima competició europea. Els catalans han anat gairebé sempre a remolc, tot i que han marxat al descans guanyant (36-37). Els d'Ivanovic han estat espessos en la segona meitat i han acabat amb pobre balanç de 4 triples de 26 intents, per 10/22 dels grecs. De res ha servit que Mario Kasun fos màxim anotador amb 16 punts.

Contra el Panathinaikos, vigent campió de l'Eurolliga, l'AXA Barça tenia la primera prova de foc i no l'ha superat. No ha donat la sorpresa. El matx tenia molts al·licients, com veure el retorn de Lakovic i Pepe Sánchez al pavelló grec o veure l'exblaugana Jasikevicius (13 punts), a part del tècnic Obradovic, amb qui la Penya va guanyar la màxima competició europea.

El primer temps ha estat molt batallat, travat i igualat. Tot i que els blaugranes han sortit molt ficats en el partit i s'han arribat a situar per davant en ocasions en els primers minuts, qui ha dut el timó ha estat l'equip local. En el primer quart, el Panathinaikos ha fet una embranzida amb un parcial de 8-0 (14-7); els set punts han estat el màxim avantatge dels d'Obradovic en la primera part. Els d'Ivanovic han sabut tornar a entrar de ple en el partit i anar retallant distàncies, gràcies a un Morandais, que ha tingut una gran actuació. El primer quart ha acabat amb un 19-15, però ha estat en el segon període, quan el Barça ha tornat l'equilibri a l'electrònic 30-30, després d'una cistella de Fran Vázquez.

En l'últim sospir i ja desequilibrat, Basile ha transformat un triple que ha posat per davant el conjunt blaugrana, 36-37, resultat amb què s'ha marxat al descans. Morandais ha estat el millor del primer temps amb onze punts, els mateixos que Diamantidis. Destaca l'encert des del perímetre de l'equip grec amb sis triples d'onze intents. De fet, sis triples és la mitjana dels d'Obradovic en l'Eurolliga.

Els blaugranes, però, no han sabut mantenir la línia del primer temps i han protagonitzat un mal tercer quart. Els catalans han fet un inici feble i nerviosos en atac, perdent pilotes. Ha estat espès en aquest període i ha vist com els grecs se n'anaven amb un parcial d'11-0. Gràcies a un triple de Jasikevicius, els d'Obradovic han assolit el màxim avantatge de 10 punts (54-44). El lituà, que no havia anotat fins al tercer quart, ha fet fins a 11 punts només en aquest període i ha estat clau per a l'escapada del seu equip. Al final del tercer quart, el Barça perdia 54-47, davant la desesperació d'Ivanovic.

En el darrer quart, l'inici ha estat decebedor també i el Panathinaikos se n'ha tornat a anar de 10 punts (60-50). El Barça, però, s'ha començat a situar més bé en defensa i a través de recuperar pilotes i rebots defensius ha pogut retallar distàncies. El partit s'ha mantingut obert fins gairebé al final. Tsartsaris, amb un triple en l'últim minut, però, ha fulminat les esperances blaugranes ja que ha situat un 74-65 ja irrecuperable. Morandais, en aquesta segona meitat, només ha transformat tres punts, mentre que Kasun i Lakovic han despertat i han acabat amb 16 i 13 punts, respectivament. Els millors dels locals han estat Diamantidis, 15 punts, i Jasikevicius, 13 punts.

Els blaugrana es queden ara amb dues victòries i dues derrotes i la setmana vinent rebran al Palau el Reial Madrid. Els blancs comparteixen el liderat del grup amb el Panathinaikos. Cap dels dos, encara, coneix la derrota a Europa.