L'auditoria del Barçagate descarta que la junta del Barça demanés desacreditar jugadors i opositors
El club admet disfuncions internes en el seguiment del cas que intentarà corregir en el futur i assegura que continuarà monitoritzant les xarxes. Jaume Masferrer, assessor de la presidència, continuarà apartat de les seves funcions.
L'auditoria del Barçagate descarta que la junta del Barça demanés desacreditar jugadors i opositors
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Futbol

L'auditoria del Barçagate descarta que la junta del Barça demanés desacreditar jugadors i opositors

El club admet disfuncions internes en el seguiment del cas que intentarà corregir en el futur i assegura que continuarà monitoritzant les xarxes. Jaume Masferrer, assessor de la presidència, continuarà apartat de les seves funcions.

Redacció Esport3Actualitzat
TEMA:
Josep Maria Bartomeu

La junta directiva del Barça ha estat informada aquest dilluns de les conclusions de l'auditoria encarregada a Price Waterhouse & Coopers sobre el Barçagate, el cas de missatges difamatoris cap a jugadors i persones de l'entorn blaugrana.

Tal i com ha avançat Catalunya Ràdio, les conclusions, explicades pel portaveu de l'entitat, Josep Vives, assenyalen que, en la contractació per part del Club de diversos serveis relatius a la monitorització i anàlisi de xarxes, no es va encarregar cap campanya difamatòria sobre ningú, i que no va existir cap conducta corrupta. També conclou que el valor dels serveis contractats estaven dins d'un rang de preu de mercat.

L'auditoria també assenyala que no es van complir tots els protocols interns que demanava un assumpte com aquest. Vives ha fet servir la paraula "disfuncions" i ha explicat que la junta directiva ha encarregat al director executiu del club, Òscar Grau, que elabori un protocol d'actuació per evitar aquest error en el futur i aplicar-los als projectes confidencials i estratègics del club.

L'informe també subratlla que els treballs de les empreses proveïdores són incomplets, d'acord amb l'encàrrec i els serveis contractats i, en aquest sentit, l'entitat blaugrana reclamarà que els acabi i, si no ho fan, iniciarà les accions legals pertinents.

Vives, acompanyat per Román Gómez Ponti, el cap dels serveis jurídics de l'entitat, ha explicat algunes de les decisions que ha pres la Junta Directiva després de ser informada de les conclusions.

"Ateses les conclusions expressades en aquest informe, la Junta insta els serveis jurídics del Club a continuar i, en el seu cas, a interposar les accions penals oportunes contra qui hagi formulat acusacions falses i infundades, que han perjudicat greument la imatge de la institució, i de tots els seus integrants. Després de mesos d'haver conviscut amb acusacions i difamacions sobre aquest assumpte, el FC Barcelona reclama d'aquells mitjans que van imputar les esmentades conductes a la nostra entitat que es procedeixi a la rectificació d'aquestes informacions, atès que no tenen cap fonament."

En una de les seves intervencions, Román Gómez Ponti, ha apuntat directament a la figura de l'exvicepresident Emili Rousaud, que va dir literalment que algú havia posat la mà a la caixa. El Barça té obert un procediment penal contra Rousaud.

"No hem d'oblidar d'on venim. Algunes persones van acusar gent del club de posar la mà a la caixa. I respecte aquests plantejaments, l'informe es molt contudent. Es va dir que hi havia corrupció, que ho vam encarregar per difamar... Ara no hem de remenar la perdiu. La gent ha de ser responsable dels seus actes. Que quedi clar. Reclamo serietat als que ens van acusar."

Sobre la figura de Jaume Masferrer, assessor de la presidència, Vives ha dit que continuarà apartat de les seves funcions mentre la junta analitza més a fons el cas. Al voltant de la seva figura, a la roda de premsa, hi ha aparegut també el concepte d'extorsió.

"Després de la presumpta extorsió, denunciada en el seu moment, de la qual va ser objecte el Director de l'Àrea de Presidència del Club en relació amb aquest document, el FC Barcelona exercirà les accions de caràcter civil i penal contra el presumpte responsable d'aquesta extorsió, de conformitat amb el que es desprèn de la investigació desenvolupada a l'efecte, per part de la policia judicial."

Preguntat sobre si l'informe estarà a l'abast dels socis de club, Gómez Ponti diu es tracta amb d'un "document hiperconfidencial que fa referència a una qüestió judicialitzada, i per tant són la magistrada i els Mossos d'Esquadra els que han de veure les conclusions".

Josep Vives ha explicat que el Barça continuarà monitoritzant les xarxes socials perquè forma part de les obligacions i responsabilitats d'un club i una entitat com el Barça.

Emili Rousaud demana que es depurin responsabilitats

L'exvicepresident del Barça Emili Rousaud ha emès un comunicat per valorar les conclusions de l'autoria arran de la polèmica del Barçagate i ha demanat que es depurin responsabilitats.

"Em reitero que un cop es disposi de l'informe es depurin responsabilitats i, si és el cas, es rescabali al club dels danys econòmics i patrimonials que s'hagin pogut derivar. Aquesta crec que seria la millor manera de poder rescabalar la imatge del nostre estimat club i de les persones i professionals que s'han vist afectats per aquest afer".

 

 

 

ARXIVAT A:
Josep Maria Bartomeu

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut