Neymar, sortint de declarar, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Futbol

L'Audiència Nacional estudia si envia a Barcelona la causa oberta a Neymar

La vista sobre la competència de jurisdicció, que se celebrarà davant la secció segona del Penal, serà pública, si bé no hi assistiran els acusats que seran representats pels seus advocats, segons han informat fonts jurídiques

Actualitzat

L'Audiència Nacional celebra aquest dilluns una vista per decidir si els jutjats de Barcelona són competents per jutjar el futbolista Neymar; el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, i el seu antecessor Sandro Rosell, per corrupció entre particulars i estafa en el fitxatge al fons brasiler DIS, que tenia un 40% dels seus drets federatius.

La vista sobre la competència de jurisdicció, que se celebrarà davant la secció segona del Penal, serà pública, si bé no hi assistiran els acusats que seran representats pels seus advocats, segons han informat fonts jurídiques.

El 2015, l'Audiència Nacional ja es va inhibir a favor de l'Audiència de Barcelona per a l'enjudiciament de la causa que se li va obrir en aquest tribunal pel suposat frau de 13 milions d'euros en el fitxatge de Neymar pel Futbol Club Barcelona. En aquest cas, les defenses van arribar a un acord de conformitat amb la Fiscalia pel qual finalment només va ser condemnat el Barça al pagament de 5,5 milions d'euros per dos delictes fiscals en el fitxatge del davanter brasiler.

Aquesta nova causa, oberta arran de la denúncia de DIS, ha estat instruïda pel jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata, que la va elevar per al seu enjudiciament al Jutjat Central Penal d'aquest tribunal.

La causa va recaure en la secció segona i ara les defenses dels acusats han plantejat una declinatòria de competència perquè la causa sigui remesa als jutjats de Barcelona.

Per aquests fets, la Fiscalia demana 2 anys de presó i 10 milions d'euros de multa per al jugador i 5 anys de presó per a l'expresident del Barça Sandro Rosell, que recentment ha estat absolt d'un delicte de blanqueig de fons de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF), després d'estar dos anys en presó preventiva.

El ministeri públic reclama, així mateix, 8,4 milions d'euros de multa per al Barcelona i 7 milions per al Santos brasiler, d'on provenia Neymar quan va ser fitxat pel Barça el 2013. També sol·licita 2 anys de presó per al pare de Neymar i 1 any per a la seva mare, tots dos pel delicte de corrupció en els negocis, el mateix que imputa al fill, i demana també una multa d'1,4 milions d'euros per a l'empresa familiar N & N.

DIS, que exerceix com a acusació, reclama penes de 5 anys de presó per a Neymar, el seu pare, Rosell i l'actual president del club, Josep Bartomeu, a qui no acusa la Fiscalia per aquesta operació.
 

Anar al contingut