Barcelona

L'Audiència de Barcelona dóna a Núñez un termini de deu dies per ingressar a la presó

L'Audiència de Barcelona desestima el recurs de l'expresident del Barça per evitar l'empresonament i complir una condemna de dos anys i dos mesos pel "cas Hisenda"

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Barcelona ha desestimat l'últim recurs que va presentar l'expresident del FC Barcelona Josep Lluís Núñez per evitar el seu empresonament i complir la seva condemna de dos anys i dos mesos pel "cas Hisenda". L'Audiència li dóna un termini de deu dies per ingressar a la presó.

La interlocutòria de la secció novena de l'Audiència, d'acord amb el criteri de la fiscalia, rebutja d'aquesta manera el recurs de súplica que va presentar Núñez perquè se suspengués el seu ingrés a la presó, a l'espera que el govern resolgui sobre l'indult que ha sol·licitat.

La sala dóna ara deu dies de temps a Núñez per ingressar voluntàriament a la presó per complir la condemna que li va imposar el Tribunal Suprem per subornar inspectors d'Hisenda perquè fessin els ulls grossos en les seves revisions.

Segons la interlocutòria, el tribunal recorda que, tot i que el Tribunal Suprem va rebaixar la pena de sis anys a dos any i dos mesos, el delicte pel qual va ser condemnat, suborn continuat, és molt greu i va afectar seriosament les arques públiques, aprofitant-se de la seva privilegiada situació social. L'escrit explica que Núñez no només no s'ha penedit dels seus actes, haver subornat durant anys inspectors d'Hisenda per eludir el pagament d'impostos, sinó que, a més, en els últims dies ha publicat un comunicat on es presenta gairebé com a "víctima d'una injustícia".

L'Audiència de Barcelona diu que és poc probable que se li concedeixi l'indult, que és una mesura excepcional, ja que en casos de corrupció no se sol concedir. Si l'hi concedissin, continua, també serviria per perdonar la part de pena que faltés per complir. Sobre la seva avançada edat, l'Audiència diu que seran els serveis penitenciaris els que dictaminaran com ha de complir la pena de presó.

El tribunal també va ordenar fa uns dies l'ingrés a presó de cinc condemnats més en la trama, tot i que el fiscal, en aquests casos, no s'havia oposat a la suspensió de la pena. Es tracta dels exinspectors Roger Bergua i Álvaro Pernas, l'empresari Eduardo Bueno, excandidat d'Alianza Popular, i els assessors fiscals Francisco Colomar i Salvador Sánchez Guiu, comptable del grup Núñez i Navarro, tots amb penes d'entre 20 i 26 mesos.

Ja compleixen pena de presó per aquest cas Josep Maria Huguet, exinspector en cap d'Hisenda a Catalunya i condemnat a sis anys i deu mesos, i Manel Abella, exinspector, condemnat a sis anys i mig. L'advocat Juan José Folchi, condemnat a tres anys i tres mesos, ja està en tercer grau. I Huguet va ingressar a presó el març passat a petició pròpia i va sol·licitar l'indult parcial al govern espanyol.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut