Primera Divisió

L'Atlètic supera un Vila-real combatent (0-2) i obre forat a la Lliga

L'Atlètic torna a guanyar tres jornades després. Els de Simeone han sumat els tres punts gràcies a l'autogol de Pedraza i al gol de Joao Félix, que els manté líders amb cinc punts més que el Barça i un partit menys.

Cristina Busquets RoviraActualitzat

A l'estadi de La Ceràmica, l'Atlètic no s'ha trobat còmode davant d'un Vila-real que ha començat dominant però sense traduir-ho en ocasions. Un xut llunyà de Saúl ha estat el primer avís del conjunt madrileny que just després ha trobat el gol. En el minut 24, Lemar ha penjat la pilota a l'àrea, Savic ha rematat i la pilota ha tocat en Pedraza que s'ha fet el gol en pròpia porteria. El VAR ha estat gairebé cinc minuts revisant l'acció fins que l'ha validat. Tot i el gol, els d'Emery han mantingut la cara al partit i Trigueros ha buscat Oblak, que ha atrapat la pilota sense problemes. I per problemes han passat els de Simeone en la següent jugada, quan la rematada de Gerard se li ha escapat de primeres a Oblak. Ja en l'afegit de la primera part un colze de Lemar amb Capoeu ha deixat el jugador del Vila-real estès al terra amb mostres de dolor i Lemar ja no ha tornat a sortir a la segona part.

Joao Félix ha estat el recanvi del migcampista francès. No ha estat la nit de Pau Torres, que en el 53 ha posat en problemes Asenjo davant de Luis Suárez. L'excel·lent intervenció del porter del conjunt groguet ha evitat el segon de l'Atlètic que ha passat uns minuts sotmès als locals. Bacca, amb un xut escorat i Gerard, insistent, amb mitja volta inclosa abans de xutar; ha mantingut l'ai al cor als madrilenys. En el 69, ha arribat el 0 a 2. Un altre error de Pau Torres, que ha refusat malament una pilota, l'ha deixat en safata per al davanter portuguès que l'ha col·locat impossible per a Asenjo. En els darrers minuts, el Vila-real s'ha bolcat a l'atac i Baena n'ha tingut un parell de clares. El primer xut l'ha repel·lit el pal dret i el següent, que l'ha engaltat de primeres, Oblak l'ha tret amb una espectacular mà. Els de Simeone han sabut patir davant d'un combatent Vila-real i continuen líders, amb 58 punts, cinc més que el Barça i amb un partit menys.