Futbol

L'Atlètic fa figa per tots costats contra un Alabès que no havia puntuat (1-0)

Els bascos han aconseguit els primers punts de la temporada contra el conjunt del Cholo, càndid en defensa i gairebé inoperant en atac, amb un Griezmann de nou molt tou. L'Alabès n'ha tingut prou, amb defensar-se bé i hauria pogut marcar el segon

Jordi SunyerActualitzat

Per l'estadística, l'Atlètic de Madrid haurà encaixat aquest migdia, a Mendizorrotza, la primera derrota de la temporada, però fa dies que les sensacions que desperta el joc de l'equip de Simeone no són bones. Avui, els matalassers s'han mostrat especialment febles en defensa (amb un esment especial a Savic, sovint fotografiat en les accions de perill de l'Alabès) i molt espessos en atac. Fins i tot, han vist com els de Javi Calleja, que fins ara comptaven els partits per derrotes, s'haurien pogut endur el partit per un marge més ampli.

L'Alabès ha encarrilat la victòria ben aviat, amb un córner rematat per Laguardia, que he eludit la vigilància d'un Savic que deambulava erràtic per l'àrea mentre l'aragonès s'elevava a rematar (4'). A partir d'aquí, els de Calleja han serrat les dents i els visitants han estat incapaços de rematar entre els tres pals en tota la primera meitat: dos xuts desviats des de fora l'àrea de Kondogbia (12') i de Marcos Llorente (27') han estat el més destacat dels de Simeone en l'aspecte ofensiu. Els bascos, fins i tot, s'han sabut defensar amb la pilota i han dominat la possessió durant la primera meitat.

A la represa, l'Atlètic ha mostrat voluntat però s'ha tornat a deixar l'encert al vestidor. L'Alabès també, perquè hauria pogut fer un estrip al seu rival en dues claríssimes ocasions, de Mamadou Loum (58', superant amb facilitat un Felipe que s'ha encongit davant del senegalès) i de Tomás Pina (80', en un eslàlom en què ha deixat en evidència Savic i Vrsaljko).

Amb Suárez abnegat però imprecís, i Griezmann de nou fantasmal, les pilotes que penjava a l'àrea Rodrigo de Paul, una de les quals ha estat a punt de sorprendre Pacheco, han estat un freqüent argument de l'Atlètic. L'entrada de Correa ha sacsejat l'atac matalasser, per la mobilitat de l'argentí entre línies, però no suficientment com per canvair el signe del partit. La victòria dels de Javi Calleja, així, es pot considerar merescuda.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut