Marcos Llorente ha estat l'autor de dos gols de l'Atlètic de Madrid davant el Liverpool a la tornada dels vuitens de final de la Champions (Reuters)

L'Atlètic de Madrid venç el Liverpool a Anfield i passa als quarts de final de la Champions (2-3)

Oblak, la sort i un sorprenent encert golejador de Marcos Llorente –només havia fet un gol en tota la temporada- i Morata han permès l'equip de Simeone accedir als quarts de final de la Champions després d'una pròrroga històrica

Xavi TorresActualitzat

Anfield, amb públic i sota la pluja, és una autèntica olla de pressió. Els jugadors del Liverpool s'entreguen en cada pilota i això encén la graderia. L'Atlètic és un equip que hi va, però en intensitat no hi ha al futbol europeu ningú que pugui igualar l'equip de Jürgen Klopp. Avui, però, ha resistit. Oblak, la sort i un sorprenent encert golejador de Marcos Llorente –només havia fet un gol en tota la temporada- i Morata han permès l'equip de Simeone accedir als quarts de final de la Champions després d'una pròrroga històrica. Diego Costa ha avisat als 13 segons en la primera pilota del partit però els anglesos han reaccionat creant perill gràcies a un cop de cap de Wijnaldum (5'), un xut de Salah (10'), un altre d'Oxlade-Chamberlain (14'), un de Mané (34') i un cinquè de Firmino (36'). Entremig, els matalassers han tingut bones estones de possessió però sense profunditat per fer mal la porteria avui defensada pel sevillà Adrián San Miguel. Finalment, als 43 minuts, ha arribat l'1 a 0. Jugada per la dreta dels 'reds' amb centrada d'Oxlade-Chamberlain i rematada de cap de Wijnaldum, a la xarxa. Descans. Eliminatòria igualada.

La segona part ha estat un calvari per l'Atlètic, tancat a la seva àrea i convertint Oblak en el seu millor futbolista. El porter eslovè ha salvat amb grans aturades un xut de Wijnaldum (47'), un altre d'Oxlade-Chamberlain (54') i un tercer de Robertson (60') just abans que el mateix lateral escocès rematés al travesser una excel·lent jugada de Salah quan Anfield ja cantava el gol (67'). L'assetjament ha continuat fins al final: Alexander-Arnold (68' i 84') ha fet lluir Oblak, Mané ha provat dues xilenes (85' i 88') i Salah també n'ha tingut dues (87' i 90') abans que, en l'última jugada del partit l'Atlètic estigués a punt de tancar l'eliminatòria, quan Saúl ha rematat a la xarxa una falta lateral. Era fora de joc. Final del partit. Pròrroga.

El temps afegit ha estat una muntanya plena d'emocions. Tot just començar (94') Firmino ha fet el 2 a 0 després de rematar primer al pal i, a continuació, amb el peu, a la xarxa. El campió d'Europa havia remuntat. En la següent jugada, però, el porter Adrián ha refusat malament amb el peu i ha entregat la pilota als peus de Joao Félix que, amb gran qualitat, ha assistit Llorente perquè emboqués des de fora l'àrea. Increïblement, després de resistir el que no està escrit, l'equip madrileny es veia classificat. I més encara quan en l'últim minut de la primera part d'aquesta pròrroga (105'), una contra de Morata ha acabat amb un altre gran xut de Llorente que ha tornat a sorprendre un desafortunat Adrián. 2 a 2. Els gols han fet molt de mal al Liverpool, que en la segona part ha atacat amb més cor que cap davant d'un Atlètic completament reculat. Per convertir el partit en històric, una contra de Morata en l'últim sospir ha suposat el 2 a 3 per l'equip espanyol. El campió d'Europa, cap a casa; l'Atlètic, al bombo. Com deia la cançó, sorpreses et dona la vida...