Lliga Europa

L'Atlètic de Madrid empata 0-0 amb el València en un partit amb polèmica i jugarà les semis

L'Atlètic de Madrid ha empatat 0-0 amb el València en la tornada dels quarts de final de la Lliga Europa i s'ha classificat per a les semifinals després d'un partit vibrant i amb polèmica final. Un Calderón ple a vessar no ha vist gols, però s'ha divertit en un matx intens i amb moltes ocasions. Forlán i Villa han xutat al pal, però la jugada decisiva ha estat un penal no xiulat sobre Zigic. L'entrenador visitant, Unai Emery, ha estat expulsat per recriminar l'errada de l'àrbitre alemany Meyer. El Liverpool, que s'ha desfet del Benfica, serà el rival dels matalassers en la penúltima ronda del torneig. En l'altra semifinal, l'Hamburg se les haurà amb el Fulham.

Només havien passat dos minuts quan el "Kun" Agüero ha tingut una claríssima ocasió per marcar, i tot feia pensar que el partit de tornada seria tan igualat i frenètic com el d'anada. Res més lluny de la realitat. A excepció d'una ocasió de Villa, el València gairebé no ha portat perill a la porteria matalassera. En canvi, a l'altra àrea, César ha tingut molta feina, sobretot a la segona part.

Al minut 48, ha vist com Forlán l'enviava fora per ben poc. I, després, ha evitat l'1 a 0 amb una sortida davant d'Ujfalusi. Però l'ocasió més clara l'ha tingut Forlán al minut 75, amb un xut que desvia César i s'acaba estavellant al pal. Però en l'últim quart d'hora, els dos equips s'han intercanviat els papers i el València ha tingut ocasions claríssimes per marcar. Al minut 80, Villa ha tingut el pas a semifinals a les botes però el seu xut s'ha estavellat al travesser. I al 84, De Gea ha salvat l'Atlètic després d'una rematada de cap de Zigic. Però el més gruixut arribaria en la jugada següent: penal clamorós a Zigic, que fins i tot acaba amb la samarreta trencada, però incomprensiblement, l'àrbitre no assenyala res de res.

Indignació total dels jugadors del València. Les protestes han provocat l'expulsió del tècnic xe, Unai Emery. Tot i això, Vicente encara ha tingut una última ocasió per marcar. Agüero ha vist la targeta groga per trigar massa a fer el canvi en el temps afegit. Una acció innecessària que li impedirà jugar l'anada de les semifinals. El partit ha acabat amb les protestes airades dels jugadors del València a l'àrbitre alemany Florian Meyer, el culpable que no siguin ells qui s'enfrontin al Liverpool en semifinals.