La migfondista Asli Çakir Alptekin ha estat suspesa de per vida de les competicions (Reuters)
Atletisme

L'atleta turca Asli Çakir Alptekin, suspesa de per vida per donar positiu per tercera vegada

La migfondista turca, que ja va donar positiu per dopatge el 2004, va guanyar l'or en els 1.500 metres en els Jocs Olímpics de Londres 2012, però va haver de tornar la medalla en trobar-li substàncies prohibides en unes proves de sang el 2013

Actualitzat

La Federació d'Atletisme Turca ha anunciat aquest divendres que la migfondista Asli Çakir Alptekin ha estat suspesa de per vida de les competicions, en donar per tercera vegada positiu en una prova de dopatge.

El president de la Federació, Fatih Çintimar, ha declarat a l'agència Anadolu que la decisió, presa pel Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS), "és la fi del procés que va començar amb Asli des del principi". "No donarem mai via lliure als que recorrin al dopatge. Això ho ha de tenir clar tothom", ha insistit Çintimar.
   
Asli Çakir, que ja havia donat positiu per dopatge el 2004, va guanyar l'or en els 1.500 metres en els Jocs Olímpics de Londres 2012, però va haver de tornar la medalla al trobar-li substàncies prohibides en seves proves de sang en 2013.
   
El TAS li va imposar una suspensió de 8 anys, després rebaixada a 4, i Asli Çakir va tornar al febrer passat a les pistes, sota els colors del club Üsküdar Belediyespor, situat en el costat asiàtic d'Istanbul. La sanció anunciada avui posa fi a la seva carreta com a atleta.

Anar al contingut