Atletisme

L'atleta paralímpic que feia de llebre Jonah Kipkemoi Chesum i Helen Bekele guanyen la 39a Marató de Barcelona

L'atleta de Kènia només tenia previst córrer 35 quilòmetres i ha acabat guanyant la cursa amb un temps de 2 h 08' 56''; en categoria femenina, l'etíop Helen Bekele s'ha apuntat el rècord de la Marató, amb 2 h 25' 04'

Actualitzat

Més de 20.000 persones han ocupat els carrers de Barcelona per participar en l'edició número 39 de la Marató. Una edició molt especial que ha acabat amb un guanyador sorpresa. L'atleta paralímpic de Kènia Jonah Kipkemoi Chesum feia de llebre i tenia intenció de fer només 35 quilòmetres, però veient que un dels favorits abandonava, ha continuat i s'ha emportat el premi. 

Chesum ha fet un temps de 2 h 08' 56'' en la primera marató que ha completat. Jacob Kirui i Justus Kiprotich tancaran el podi podi d'una marató en què els 7 primers classificats són kenians. 

En categoria femenina, l'atleta etíop Helen Bekele, molt ben escortada per una eficient llebre, ha guanyat la Marató amb un temps de  2 h 25' 04''. Bekele, a part de millorar la seva marca personal, ha batut el rècord de la prova, l'ha rebaixat en 20 segons. Les dues atletes també etíops Tsegaye i Aberash han tancat el podi femení. 

Jordi Madera ha guanyat en la categoria de cadira de rodes amb un temps d'una hora i 32 minuts. 

Aquests són els moments de l'arribada:

 



 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut