La keniana Jepchirchir, or en el Mundial de mitja marató i rècord del món (@WorldAthletics)
Atletisme

L'atleta keniana Jepchirchir, or en el Mundial de mitja marató i rècord del món

Jepchirchir ha batut, així, el registre que ella mateixa va establir a Praga al setembre, amb 1.05: 34 en una mitja marató de només dones

Redacció Esport3Actualitzat

L'atleta de Kènia Jepchirchir ha batut en rècord del món de mitja marató en una prova on només hi han participat dones. La keniana ha parat el crono en 1:05.16. Melat Yisak Kejeta, segona, ha establert un nou rècord europeu per una mitja marató femení, amb un crono de 1h05: 18. Per la seva banda, Yalemzerf Yehualaw s'ha emportat el bronze amb un temps de 1h05: 19.

La cursa ha tingut un final trepidant, en què tres atletes, la keniana Jepchirchir, l'etíop Yehualaw i l'alemanya Kejeta s'han disputat l'or en el Mundial de mitja marató a l'esprint. Finalment Jepchirchir s'ha embutxacat un doble premi perquè no només ha aconseguit l'or amb el seu atac a falta de 300 metres, sinó que ha establert un nou rècord del món de mitja marató només per a dones, amb 1.05:16. Jepchirchir ha batut, així, el registre que ella mateixa va establir a Praga al setembre, amb 1.05: 34.

La vallenca Marta Galimany ha complert les expectatives i ha acabat en 33a posició, establint el seu millor registre amb un temps d'1h11:08 que millora els 1h11:13 que havia signat a Sevilla el passat mes de gener.

Per primera vegada en la història, les sis primeres atletes han finalitzat la prova per sota dels 66 minuts.

 

En categoria masculina l'atleta d'Uganda Jacob Kiplimo s'ha imposat en la mitja marató de Polònia. Kiplimo ha fet un temps de 58 minuts i 49 segons. L'ugandès ha guanyat en solitari, per davant del kenià Kibiwott Kandie (58:54) i l'etíop Amedework Walelegn (59:08).

 

Anar al contingut