Raúl García, en una imatge d'arxiu

L'Athletic supera el Madrid (1-2) i jugarà la final de la Supercopa contra el Barça

Dos gols de Raúl García a la primera part permeten als de Marcelino jugar la final de la Supercopa. Benzema ha estat l'autor de l'únic gol del Madrid, que ha viscut una mala nit de Lucas Vázquez, cedint el primer gol i cometent el penal del segon.

Cristina Busquets RoviraActualitzat

El Madrid ha sortit amb el mateix onze que va empatar amb l'Osasuna en l'última jornada de Lliga. Les primeres arribades han estat del conjunt blanc però la pressió alta de l'Athletic ha permès als de Marcelino trobar premi als divuit minuts de partit. Unai Núñez s'ha anticipat per interceptar la passada de Lucas Vázquez. El jugador del conjunt basc ha dirigit una pilota, que Iñaki Williams ha deixat passar, cap a un Raúl García que ha superat Courtois. No ha estat la nit de Lucas Vázquez, que en el 36 ha comès penal per una agafada a Unai Núñez. L'autor del primer gol ha fet el segon des dels onze metres.

Davant d'un Madrid faltat d'inspiració, a l'Athletic se li ha escapat el tercer. La centrada de De Marcos l'ha rematada de cap Muniain i la pilota ha sortit fora fregant el pal. També ha sortit fregant el travesser el potent xut des del balcó de l'àrea de Marco Asensio en el que ha estat el preludi d'un setge blanc. El mateix Asensio ha estavellat poc després la pilota al travesser. I en el 75, Benzema ha escurçat distàncies. Tot i que inicialment l'àrbitre havia anul·lat el gol per fora de joc del francès, un cop revisat pel VAR, ha pujat al marcador. Amb el resultat ajustat, Villalibre ha tingut la tranquil·litat a les seves botes però Courtois ha tret una mà salvadora per allunyar el barret. I en el 82, Benzema ha vist com li anul·laven el gol de l'empat per fora de joc clar.

Diumenge, a La Cartuja de Sevilla, l'Athletic se les heurà amb el Barça a la final.