El moment de les mans d'Alaba dins l'àrea

Les mans, les grans protagonistes de la final de la Supercopa

Soto Grado, col·legiat de la final, ha assenyalat dues penes màximes i n'ha obviat una tercera

L'Athletic Club i el Reial Madrid s'han vist les cares a la final de la Supercopa d'Espanya, disputada a Riad. El conjunt blanc ha dominat l'inici del partit, però els bascos molt aviat han començat a crear perill sobre la porteria de Thibaut Courtois. En una d'aquestes ocasions, Iñaki Williams ha tocat lleugerament la pilota i Alaba, que s'ha llançat a terra per tapar la rematada del davanter, ha acabat tocant la pilota amb la mà dreta dins l'àrea.

Els jugadors del conjunt basc han protestat per l'acció, però el col·legiat no ha assenyalat penal. El VAR tampoc ha entrat a revisar l'acció, ja que s'ha interpretat com que el defensa tenia el braç recolzat a terra i no podia fer res per impedir el contacte.

Penal de Yeray

A la segona part, el VAR sí que ha cridat al col·legiat del partit després d'unes mans a dins de l'àrea de l'Athletic. Yeray s'ha llançat al terra per intentar desviar el xut de Karim Benzema, però el central basc ha tocat la pilota amb la mà. L'àrbitre no ha dubtat en xiular penal després de veure l'acció al videoarbitratge. El davanter francès del Madrid s'ha encarregat de transformar la pena màxima i fer el 0-2.

L'acció del penal favorable al Reial Madrid

Penal i vermella a Militao

La darrera mà del partit ha estat d'Eder Militao. El central brasiler ha tapat una rematada de cap de Raúl García a boca de gol. Era el minut 86 de partit, i el defensa ha estat expulsat amb vermella directe per l'acció. El mateix Raúl García ha estat l'encarregat de fer el llançament del penal, però Thibaut Courtois ha aconseguit aturar la pena màxima.