EFE / Ramón de la Rocha
Futbol Copa del Rei

L'Athletic Club sobreviu a Tenerife i es classifica per als quarts de final als penals

El conjunt basc ha hagut de patir per eliminar els canaris en un partit boig a l'Heliodoro Rodríguez, on s'ha sobreposat al fet de jugar en inferioritat numèrica des del minut 2 per l'expulsió del porter Iago Herrerín

David CarballoActualitzat

L'Athletic Club és el primer equip classificat pels quarts de final de la Copa del Rei. El conjunt basc ha hagut de patir molt per eliminar el Tenerife en un partit boig a l'Heliodoro Rodríguez i on s'ha sobreposat al fet de jugar en inferioritat numèrica des del minut 2 per l'expulsió del porter Iago Herrerín.

Els locals s'han avançat en el marcador amb un gol de penal de Joselu en el minut 8, però Iñaki Williams ha fet l'empat a un en el 17. El davanter basc ha rebut el suport de l'afició canària després dels insults racistes que va rebre en l'últim partit de lliga a l'RCDE Stadium. L'alegria li ha durat ben poc als lleons ja que només tres minuts més tard, de nou Joselu ha tornat a posar per davant el Tenerife.

En l'inici de la represa, un altre cop Iñaki Williams ha igualat les forces amb el gol de l'empat a dos i malgrat el desgast físic, l'Athletic ha pogut resistir i forçar la pròrroga. En els 30 minuts de temps extra, el Tenerife també s'ha quedat amb deu per l'expulsió de Carlos Ruiz, però s'ha tornat a avançar amb un altre gol de penal transformat per Dani Gómez.

I quan semblava que el Tenerife estava a punt de donar la sorpresa, en el minut 118 Yuri Berchiche ha fet el definitiu empat a tres amb un potent xut des de fora de l'àrea i ha provocat que l'eliminatòria es decidís en una agònica tanda de penals. En els llançaments des dels 11 metres, l'Athletic ha estat més encertat i ha assolit la classificació.

 

Anar al contingut