L'onze de l'Athletic Club que va derrotar el Cadis a la jornada 4, amb les cartes a les mans
L'onze de l'Athletic Club que va derrotar el Cadis a la jornada 4, amb les "famoses" cartes a les mans
futbol

L'Athletic Club elimina la bandera espanyola de les cartes del FIFA dels seus jugadors

Els bascos alteren el format d'una iniciativa comercial de la Lliga, patrocinada des d'aquest any pels desenvolupadors del videojoc, EA Sports

Redacció Esport3Actualitzat

Un ritual s'ha repetit en diversos camps de la Lliga aquest cap de setmana. Els titulars dels dos equips saltaven al camp amb les seves pròpies cartes del videojoc de futbol FIFA. A San Mamés, però, la iniciativa de la Lliga, patrocinada des d'aquest any per EA Sports, desenvolupadors del popular videojoc, ha sofert una variació que està sent motiu de comentaris.

L'Athletic Club va ser l'únic dels clubs que va demanar treure de les cartes les banderes que assenyalen la nacionalitat dels jugadors, al costat dels valors que puntuen les seves habilitats. Així, una desena dels seus futbolistes van aparèixer sense la bandera espanyola, i Iñaki Williams, internacional per Ghana, sense la bandera del país africà.

Segons han explicat al diari Marca, el club biscaí entenia que la identificació amb les banderes jugava en contra de l'acció comercial i van obtenir via verda per alterar-ne el format. Des de la graderia, esclar, la mesura va ser inapreciable. Ha estat la comparativa de fotografies dels diferents duels de la jornada que ha permès percebre la diferència amb les cartes de l'Alabès o el Cadis, entre d'altres.

Anar al contingut