El gol de Timothy Castagne (Reuters)

L'Atalanta acompanyarà el City

Els gols de Castagne, Paselic i Gosens classifiquen per primer cop a la seva història l'equip de Bèrgam per als vuitens de final de la Lliga de Campions en imposar-se per 0-3 al Xahktar. El City ha hagut de remuntar el gol de Dani Olmo, però el campió del grup C ha acabat golejant el Dinamo de Zagreb per 1-4; hat-trick del brasiler Gabriel Jesus, que només havia estat capaç de marcar un gol en tota la lligueta

Josep CochActualitzat

Han estat noranta minuts plens de suspens per decidir quin dels equips acompanyaria el Manchester City cap als vuitens de final de la Lliga de Campions. A mesura que arribaven els gols, els equips anaven variant les seves posicions i els estats d'ànim anaven per barris. Finalment, aquesta darrera jornada apassionant del grup C tenia un clar un guanyador: l'Atalanta. L'equip fundat el 1907 aconseguia la seva fita més important: situar-se entre els 16 millors equips d'Europa.

El Dinamo de Zagreb s'avançava al City en el minut 10 gràcies a un golàs de Dani Olmo. L'egarenc engaltava una volea de primeres en rebre una centrada de Damian Kadzior. Un gol que, de moment, donava el pas als vuitens de final a l'equip croat. És el segon gol d'Olmo en la fase de grups de la Lliga de Campions.

En el 34 el City empatava en una rematada de cap al segon pal del brasiler Gabriel Jesus, l'assistència la feia Mahrez. Aquest gol classificava al Xakhtar com a segon de grup. El City capgirava el resultat només començar la segona meitat, en el minut 50, i tornava a marcar el brasiler Gabriel Jesus, després de fer la trena amb Phil Foden. I Gabriel Jesus feia el hat-trick en el 54. Centrada de Mendy des de la banda esquerra i rematada del davanter brasiler des de l'interior de l'àrea petita, 1-3.

El jugador del City només havia marcat un gol en aquesta competició. Mentrestant a l'OSK Metalist Stadion de Kharkiv el marcador seguia amb el 0 a 0 inicial que classificava l'equip ucraïnès, però un gol de l'Atalanta classificaria els italians per als vuitens de final. Un gol que arribava amb suspens en el minut 68. El VAR donava per bo el gol de Timothy Castagne. El gol del belga classificava l'equip de Bèrgam com a segon del grup C, després d'haver perdut els tres primers partits de la lligueta. En el minut 76, per fer-ho més difícil encara, Dodó era expulsat i deixava el Xakhtar amb 10 jugadors. I en el 80, la sentència dels italians. Greu errada del porter Piatov en el llançament d'una falta propera al banderí de córner que ha xutat Mario Pasalic i que el porter ucraïnès se l'ha menjat. 0 a 2 i l'Atalanta que a l'inici de la jornada estava quart i fora de les competicions continentals feia possible el miracle i es classificava per als vuitens de final. A Zagreb, mentrestant, arribava l'1 a 4 en el 84, obra de Foden després de rebre la passada de la mort de Gundogan, un gol que era ja del tot intranscendent. I en el temps afegit, a Kharkiv arribava el 0 a 3 que arrodonia el pas dels italians. Robin Gosens s'aprofitava d'una nova errada defensiva del Xahktar per marcar el 0 a 3.