Futbol

L'Aspire qatarià s'endú les tres últimes finals del MIC i referma un projecte dirigit per catalans

L'Aspire Academy de Qatar s'ha endut les últimes tres finals del MIC, les corresponents a les categories infantil, cadet i juvenil. Darrere d'aquest projecte hi ha homes del futbol català com Pep Colomer, director de futbol base al Barça, i Tintín Márquez, exentrenador de l'Espanyol. L'objectiu és formar una selecció nacional qatariana de cara als mundials absoluts del 2018 i del 2022.

Actualitzat
L'Aspire ha començat a imposar la seva llei en la final infantil, en què ha derrotat per 1-0 l'Inter de Milà. L'exjugador del Palamós, Jordi Condom, els dirigeix des de la banqueta. En cadets, els qatarians han guanyat l'Espanyol gràcies a un gol de penal. Un altre català, Jordi Rovira, és l'entrenador d'aquest equip.

Tintín Márquez també fa campió l'Aspire

I a la final juvenil, els joves reclutats per Aspire han tingut més problemes amb l'Sport Norte America. el partit ha acabat en empat a 1 i han hagut de recórrer a la tanda de penals per adjudicar-se el títol (5-3). A la banqueta, un vell conegut del futbol català i periquito: Tintín Márquez. Tots aquests tècnics de casa nostra han estat portats a aquest projecte per Pep Colomer, que va ser màxim responsable del futbol base blaugrana amb Joan Laporta a la presidència.

Un projecte ambiciós

Els tres títols aconseguits al MIC refermen l'ambiciós projecte d'Aspire Dreams Football, una institució que té el suport de l'emir del país i una xarxa de rastrejadors distribuida per 15 països del món (10 d'Àfrica, 2 d'Àsia i 3 de centroamèrica). 

Es controlen més de mig milió de nens, d'entre 13 i 18 danys, dels quals només un reduït número té el privilegi de ser reclutat per als diferents equips del club. Els segueixen mentre juguen al carrer, a les escoles i a d'altres equips. Després s'aposta per ells i els formen futbolísticament. I en ells es confia per formar una potent selecció de Qatar de cara al mundial de 2018 a Rússia i sobretot el de 2022 a Qatar. Aquest és el gran objectiu d'Aspire Dreams Football.

No disputen cap lliga i és en tornejos com el MIC on disposen de l'oportunitat per demostrar el seu talent i la seva progressió esportiva. A Catalunya han deixat clar que el projecte comença a donar els seus fruits. 
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut