Futbol

L'Argentina recorda Maradona un any després de la seva mort

365 dies després, l'astre argentí continua generant sentiments contradictoris. El futbolista, que d'una banda ha estat elevat a la categoria de divinitat per molts argentins, també ha estat denunciat per la violació d'una exparella quan aquesta tenia 16 anys

Joan BioscaActualitzat

Els maradonians de Buenos Aires han convertit l'estadi d'Argentinos Juniors en un petit santuari en memòria del gran deu argentí de la pilota. És un espai de recolliment, reflexió i homenatge al gran jugador argentí de tots els temps, que hi va deixar la pell al Mundial de Mèxic 86 humiliant una selecció d'Anglaterra en un patit que va servir com a revenja per la derrota a la guerra de les Malvines.

El Maradona jugador, heroi, persona i ara icona eterna, és present en aquest espai de pelegrinatge per a molts aficionats. Així ho relata, per exemple, Fabiana Fantelli.

"Mort el Diego, mort el futbol. Després de Diego, mai no hi haurà res igual."

 

 

Leo Messi també ha volgut retre homenatge al seu ídol a les xarxes socials, publicant una imatge seva amb la fotografia de Maradona al pit i el missatge "Etern Diego":

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

 

A Buenos Aires, centenars de murals recorden la millor versió de Maradona, mentre en el terreny judicial se segueixen investigant les causes de la seva mort per possible abandonament mèdic. I, ja mort Maradona, també afloren suposats casos d'abusos sexuals i relacions amb menors d'edat quan el jugador argentí residia a Cuba per tractar-se contra les drogues.

ARXIVAT A:
Maradona
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut