Futbol

Tretze detinguts i onze policies ferits, balanç dels aldarulls durant la vetlla de Maradona a la Casa Rosada

El fèretre de Maradona s'ha hagut de retirar abans del previst per qüestions de seguretat després que alguns exaltats saltessin les tanques i entressin per la força a l'edifici governamental

Redacció Esport3Actualitzat

L'Argentina continua commocionada per la mort de Maradona. Les cerimònies fúnebres han començat amb la vetlla a la Casa Rosada, seu a Buenos Aires del govern argentí, on s'esperava l'arribada d'un milió de persones i on durant tota la jornada hi ha hagut incidents i llargues cues. Fonts del govern de la ciutat de Buenos Aires han informat a Efe que tretze persones han estat detingudes per la policia de la capital per atemptat i resistència a l'autoritat. A més, han precisat que en els incidents han resultat ferits onze policies amb politraumatismes, cap de gravetat, i tres vehicles policials -una moto i dos cotxes patrulla- han tingut danys.

Incidents a les portes de la Casa Rosada en la vetlla de Maradona

 

La policia s'ha vist obligada a intervenir per controlar les aglomeracions d'aficionats que han volgut dir l'últim adeu a Diego Armando Maradona. Cues quilomètriques per accedir a la Casa Rosada, seu del govern, on s'ha instal·lat la capella ardent. Les moltes hores d'espera han fet que molts argentins hagin temut no poder entrar a la Casa Rosada, fet que ha provocat tensió i que s'hagin produït alguns aldarulls que han obligat la policia a actuar per dispersar alguns dels violents amb gasos lacrimògens. La vetlla s'ha allargat dues hores més de l'horari previst davant l'allau de persones que s'han volgut acomiadar del seu ídol.

Finalment, i per qüestions de seguretat, s'ha hagut de retirar el fèretre de Maradona abans del previst després que alguns exaltats saltessin les tanques i entressin per la força a l'edifici de la Casa Rosada.

Els seguidors de l'astre es concentraven aquesta nit al peu de l'emblemàtic obelisc de la capital per homenatjar el seu ídol. També ho feien a les portes de diversos estadis de futbol, ​​com La Bombonera, del Boca Juniors, club on va jugar Maradona i del qual era fanàtic.

A les deu del vespre, els argentins han sortit als balcons per retre homenatge a El Pelusa amb un aplaudiment general. Els aplaudiments i crits tant a Buenos Aires com en cada ciutat del país han estat acompanyats amb càntics i l'encesa de tots els llums de tots els estadis a les 22.00 hora local, en honor al 10 que va acompanyar Maradona durant tota la seva carrera.

Ofrenes en honor a Diego Armando Maradona a l'exterior de La Bombonera (Reuters)

 

Aquesta iniciativa, originada a les xarxes socials, marca l'inici de l'emotiu comiat dels argentins a l'ídol futbolístic.

L'Associació de Futbol Argentí ha determinat set dies de dol després de la mort de Diego Armando Maradona i ha disposat que en tots els partits programats durant aquest temps de dol "tots els jugadors portaran braçalet negre".

Seguidors de Maradona li reten homenatge al peu de l'emblemàtic obelisc (Reuters)

Però no només l'Argentina està de dol. L'impacte per la mort de Diego Armando Maradona ressona aquest dijous a tot el món i copa pràcticament totes les portades de la premsa. Les redaccions han volgut acomiadar qui està considerat com un dels millors futbolistes de la història.

Nombroses personalitats del món de l'esport també han expressat el seu condol a través de les xarxes socials, com, per exemple, Ronaldinho i Ronaldo.

Maradona s'ha apagat a la seva residència del barri de Tigre de Buenos Aires. El punt final a una vida plena d'excessos i del millor futbol, gràcies a un talent únic. El Barça el va poder gaudir dos anys -hi va jugar del 1982 al 1984- i, per això, les banderes del Camp Nou onejaran a mig pal en la seva memòria.

El club també ha tingut un record per a ell a les xarxes socials, amb un "Gràcies per tot, Diego" i la imatge de Maradona vestit de blaugrana.

 

ARXIVAT A:
Maradona
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut