barça

L'arenga de Jonatan Giráldez al descans que ha canviat el destí de la final

El discurs del gallec ha incidit en els aspectes tàctic i anímic sobre els quals s'ha fonamentat la brillant remuntada

Redacció Esport3Actualitzat

La tarda més bonica dels seus 31 anys de vida. A Eindhoven, Jonatan Giráldez s'ha apuntat la seva primera Champions com a tècnic --a la de Goteborg era assistent de Lluís Cortés-- i ho ha fet amb el suport a la graderia de la seva companya Olaya i seu fill Cíes, de només vuit dies. Això és néixer amb un títol sota el braç.

Però el somni del gallec no s'hauria fet realitat sense la brillant reacció de les seves futbolistes a la segona part. Al final del matx, ha confessat a TV3 quina ha estat la seva arenga al descans. A parer seu un "injust" 0 a 2 al marcador, el discurs de Giráldez ha incidit en dos aspectes, el tàctic i l'anímic, sobre els quals s'ha fonamentat una remuntada heroica:

"Els he dit dues coses. Primer a nivell tàctic: com crear més avantatge per evitar les seves transicions amb la col·locació de Mariona i Salma al nostre camp. Segon, els he demanat que recuperessin la personalitat i el caràcter de tota la temporada. Hi havia d'haver optimisme i mirar-nos una a les altres per remuntar i merèixer el trofeu."

Diumenge, la Champions permetrà reviure una festa amb l'afició a la plaça Sant Jaume, lloc habitual de les celebracions blaugranes fins fa dues dècades.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut