Marciniak, cridant a l'ordre el madridista Éder Militao (Reuters)
Futbol

L'àrbitre de la final de la Champions podria ser apartat per haver participat en un acte d'ultradreta

La UEFA ha demanat explicacions de forma urgent a Szymon Marciniak abans de decidir si el manté en la direcció del Manchester City - Inter de Milà

Actualitzat

Tot és pràcticament a punt per a la final de la Champions, que disputaran el Manchester City i l'Inter de Milà a Istanbul el pròxim 10 de juny. O gairebé tot, perquè l'àrbitre designat per dirigir el partit, Szymon Marciniak, podria ser rellevat. La UEFA ha sol·licitat al col·legiat polonès que expliqui exactament què feia participant en un acte organitzat per un polític de la ultradreta abans de prendre una decisió dràstica. 

Els fets es remunten al passat 29 de maig, quan Marciniak va ser convidat a participar en un acte organitzat pel polític d'ultradreta Slawomir Mentzen, conegut per les seves posicions xenòfobes, homòfobes i antisemites. Davant la denúncia feta per l'associació antiracista "Never again". La UEFA s'ha posat en alerta per decidir si el relleva o no a falta de tan sols 10 dies per a la final. El col·legiat es justifica dient que a ell se li va demanar fer una xerrada sobre negocis i això és el que va fer.  

Marciniak és considerat en aquests moments un dels millors àrbitres, per no dir el millor, com ho demostra el fet que va ser designat per dirigir la final del passat Mundial entre l'Argentina i França. Recentment, també va dirigir el partit de tornada de les semifinals de la Champions entre el Manchester City i el Reial Madrid (4-0). 

Anar al contingut