Barça

"La renovació de Messi va molt bé, però no està tancada"

Laporta assegura que l'argentí "estava decebut amb l'anterior president" i que, amb ell, Messi nota "l'esforç que s'està fent i una exigència de competitivitat, una altra motivació". El president blaugrana s'ha mostrat "moderadament optimista"

Redacció Esport3Actualitzat

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, s'ha mostrat optimista respecte a la renovació de Leo Messi, que "va bé però no està encara tancada", segons l'advocat barceloní. Malgrat el desmentit de l'entorn del jugador, Laporta ha confirmat, en la roda de premsa oferta aquest matí a l'Auditori 1899, que Messi té ja una oferta del club sobre la taula, tal com va avançar TV3:

"Hem presentat una oferta de renovació en funció de les possibilitats del Barça. Leo es mereix molt més, segurament, però per les seves ganes de fer gran el Barça, crec que està valorant molt l'esforç que estem fent i que li fa molta il·lusió continuar i el nou projecte. I això és bàsic, és el més important. Amb Leo, no és un tema de diners, sinó de tenir un equip amb possibilitats de guanyar-ho tot."

 

Laporta ha afirmat que té la percepció que "entre tots, tant nosaltres com el jugador", estan posant els fonaments per assegurar la continuïtat de l'astre de Rosario al Barça. El president blaugrana no s'ha estat de llançar un dard a l'anterior president, Josep Maria Bartomeu, i ha assegurat que el canvi a la presidència ha estat fonamental per poder recuperar la confiança de Messi.

"Leo demana afecte, estimació, sentir-se còmode, estar a gust. I perquè s'ho passi bé ha de guanyar o veure que pot guanyar. I això es nota quan van a entrenar i ho fa a gust. A part, abans hi havia un altre president i ara hi sóc jo, i aquest és un canvi substancial: Messi va quedar decebut amb l'anterior president, perquè ell vol que el Barça pensi en gran. Ser un equip competitiu no és una frase feta, s'ha de demostrar. Cal una altra motivació, una altra exigència, i amb mi de president i amb aquesta junta la té. Per això ens està ajudant."

En aquesta roda de premsa, que ha justificat per la "impaciència" de l'entorn tot i demanar "paciència" als socis per "liquidar l'anterior projecte i bastir-ne un de nou que creiem que donarà moltes alegries", Joan Laporta ha repassat tots els temes de l'actualitat blaugrana. Ha explicat que encara té reunions pendents amb Ronald Koeman: no el descarta però deixa clar que s'ha d'avenir "a les directrius del nou projecte, perquè no volem que se'ns escapi res pel que fa als objectius del primer equip de futbol".

 
Ronald Koeman, a les oficines del Barça, en una imatge d'aquesta setmana
 

El president del FC Barcelona ha argumentat, en diverses ocasions, una falta de competitivitat de l'equip en diferents moments d'aquesta temporada, però ha matisat que en d'altres ha "gaudit" i que la plantilla actual "té un talent que, ben utilitzat i amb les decisions adients, té un recorregut millorat". "S'ha acabat l'època en què es perdia i no passava res. Si es perd, hi haurà conseqüències", ha reblat Laporta, que ha anunciat que els primers fitxatges es presentaran la setmana que ve.

Pel que fa a la situació econòmica, el president del Barça ha xifrat el deute del club en uns mil-dos cents milions d'euros i ha parlat de descobriments "preocupants" i "sorprenents", fins i tot referint-se a "deliris de grandesa" en l'auditoria que encara està en curs. Laporta ha explicat que està disposat a demanar responsabilitats a l'anterior junta, però ha insistit que vol esperar a que acabi la "due diligence" per exigir responsabilitats. El president del Barça ha reconegut que un dels aspectes a corregir serà el de la massa salarial ("la tenim a un 110% dels ingressos que tenim previstos i que ens han vingut heretats") i ha avançat que el club ha rebut noves ofertes per patrocinis, també sobre la samarreta: Rakuten està en l'últim any del seu contracte.

Joan Laporta també ha posat data per l'inici de les obres de l'Espai Barça ("a finals d'any tindrem la llicència per començar el projecte de la renovació del Palau i l'inici de les obres de l'Estadi, amb diverses variacions en un projecte que ha quedat obsolet") i ha admès que, durant el procés de renovació de l'estadi, caldrà anar a jugar a l'Estadi Olímpic Lluís Companys "durant uns vuit mesos, menys del que ens pensàvem."

 

Joan Laporta, durant la roda de premsa d'aquest matí (Andreu Dalmau / EFE)
 

Després de l'obertura d'un expedient sancionador per part de la UEFA al Barça, el Reial Madrid i la Juventus, els clubs que continuen encara en el projecte de la Superlliga, Laporta ha volgut deixar clar que el club recorrerà al Tribunal d'Arbitratge de l'Esport i, si cal, a la justícia ordinària, i que no pagarà cap multa. El dirigent barcelonista ha afegit que està "sorprès" per les declaracions públiques de Javier Tebas, i les ha contrastat amb el tracte personal que Laporta té amb el president de LaLiga.

Finalment, Joan Laporta ha anunciat el nomenament d'Antonio Carlos Ortega com a nou entrenador del Barça d'handbol i ha justificat el relleu de Xavi Pascual "per raons tècniques i esportives" però també perquè la nova junta s'havia trobat en una "situació contractual heretada que no ens podíem permetre perquè comportava una sèrie d'obligacions que no podíem assumir, per exemple, si guanyàvem la Champions".

Joan Laporta reflexiona abans de respondre una pregunta en la roda de premsa d'aquest matí (Andreu Dalmau / EFE)

Laporta també ha justificat l'acomiadament de David Barrufet per la reducció del nombre de càrrecs i l'eliminació del càrrec de secretari tècnic en les seccions, malgrat qualificar Barrufet de "persona entranyable". Pel relleu d'Andreu Plaza en la secció de futbol sala, Laporta ha donat arguments similars.

ARXIVAT A:
MessiKoemanGuardiola
Anar al contingut